ΛΑΡΙΣΑ

Με μεγάλη συμμετοχή το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων από κινητές μονάδες στα Φάρσαλα

Ο δήμος Φαρσάλων συνεχίζοντας τη συνεργασία του με την 5η ΥΠΕ υποδέχθηκε και φέτος τις κινητές μονάδες οι οποίες πραγματοποιούν προληπτικές εξετάσεις στο φυσικό τους χώρο, που είναι το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Με αυτό τον τρόπο ο δήμος θέλει να καταδείξει την απόλυτη στήριξη στο Κέντρο Υγείας, αλλά και να συνεχίσει την ενδυνάμωση της συνεργασίας τόσο με το ιατρικό προσωπικό, όσο και με τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν σε αυτό.

Στόχος είναι η επέκταση της ήδη πολυσχιδούς δράσης μέσα από αυτό το υφιστάμενο επιτυχημένο πλαίσιο συνεργασίας,το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό την βελτίωση και την προαγωγή υγείας προς τους συμπολίτες και όχι μόνο.

Η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική μέχρι στιγμής και για το λόγο αυτό ο χρόνος παραμονής της κινητής μονάδας στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων θα παραταθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να καλύψει τις εμφανιζόμενες αυξημένες ανάγκες.

Υπενθυμίζεται πως οι εξετάσεις που γίνονται είναι οι εξής:

  • Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλ.
  • Μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχο για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλ.
  • Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλ.
  • Μικροβιολογικές και Αιματολογικές εξετάσεις (βιοχημικές) κατόπιν ραντεβού στο τηλ.

Ώρες επικοινωνίας για ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός αργιών) και ώρες 9 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι.

Υπεύθυνος Δράσης: Μπαλατσός Κων/νος – Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Φαρσάλων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες