ΛΑΡΙΣΑ

Τοπικό δημοψήφισμα για το νέο πρόγραμμα στέγασης μεταναστών και προσφύγων στη Λάρισα ζητά η “Λαρισαίων Κοινόν”

Εκτιμώντας πως ένα νέο πρόγραμμα στέγασης μεταναστών και προσφύγων στη Λάρισα θα δημιουργήσει “νέο γκέτο”, η δημοτική παράταξη “Λαρισαίων Κοινόν”, ζητά την άμεση διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος.

Σε ανακοίνωσή της αναλυτικά αναφέρει τα εξής: “Στην χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή της πόλης μας στο πρόγραμμα Εστία 2, η μόνη παράταξη που εναντιώθηκε ήταν η «Λαρισαίων Κοινόν». Με υπεύθυνη επιχειρηματολογία αναλύσαμε τα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή την απόφαση, τις συνέπειες που οδηγούν στην βίαιη υποβάθμιση της ζωής των Λαρισαίων δημοτών και την γκετοποίηση περιοχών της πόλης μας. Παράλληλα θέσαμε τα εξής ερωτήματα: Ποιος είναι ο προϋπολογισμός, ποια η διάρκειά του και ποιες οι-υπέρογκες- αμοιβές των εμπλεκομένων;

Το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να διδαχθεί από την σχεδόν πλήρη αποτυχία του πρώτου προγράμματος και από τις αρνητικές συνέπειες που επιβάρυναν την πόλη μας, αντί να σταθούν δίπλα σε δήμους και κοινότητες του νομού που ετοιμάζονται να γίνουν “νέες Μόριες”, σχηματίζοντας ένα κοινό μέτωπο, αποφάσισε να συνεχίσει στις επικίνδυνες ατραπούς που βάδιζε ως τώρα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την ένταξη στο Εστία 1 και τη λειτουργία της ανεξέλεγκτης δομής Κουτσοχέρου, η Δημοτική Αρχή έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των επιλογών της: Αρνείται να γνωστοποιήσει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, τα σπίτια που έχουν νοικιάσει και τις συνθήκες στις οποίες ζουν, υπό το πρόσχημα των “προσωπικών δεδομένων”, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, Δημοτικού Συμβούλου, ότι είναι “ΠΕΡΙΠΟΥ” 400!!!

Η Λάρισα απειλείται πλέον ευθέως με τη δημιουργία ενός γκέτο. Ενός Γκέτο που εμφανίζεται σιγά – σιγά, με ένα βήμα τη φορά, κι όταν ολοκληρωθεί, οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα σκίζουν τα ιμάτιά τους απέναντι σε τέτοιες προοπτικές, θα μας καλούν να τις αποδεχθούμε, μοιρολατρικά ως τετελεσμένο.

Καλούμε τους πάντες να σοβαρευτούν. Τους πληροφορούμε ότι γνωρίζουμε για τα μεγάλα οικονομικά παιχνίδια που ετοιμάζονται να παιχθούν σε τοπικό επίπεδο, με την επίφαση της “ενσωμάτωσης” και αυτά τα προγράμματα στα οποία τελείως ανεύθυνα δηλώσαμε συμμετοχή, δεν θα διστάσουμε να τα ξεσκεπάσουμε μόλις μπουν σε στάδιο υλοποίησης και να αντιδράσουμε δυναμικά καλώντας όλους τους συνδημότες μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.
Για την δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» η μοναδική πραγματικά δημοκρατική, απόλυτα ανθρωπιστική και κοινωνικά αποδεκτή λύση είναι μία: Τοπικό δημοψήφισμα τώρα!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις