ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Όσα θα δούμε στην έκθεση Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων τύπου, ΜΜΕ, blogs, και φορέων, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Συνέντευξη για την παρουσίαση του Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία που θα διοργανωθεί από 14 έως 17 Μάιου 2020 στο λιμάνι του Βόλου , στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στις 11.30 π.μ.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν : ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος , η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη Δωροθέαεκ μέρους της Βουλευτής Μαγνησίας κας Κατερίνας Παπανάτσιου η κα Ιωάννα Παππά , εκ μέρους του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Λιούπη ο κ. Κώστας Λάμπρου,  ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος Ευάγγελος , o Δημάρχους Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης , ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Νικόλαος Γκατζόγιας,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης Αριστοτέλης , ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κ. Ζαφείρης Γιώργος , ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων κ. Χρήστος Κορωναίος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλία < ΑΡΓΩ > κ. Πτωχόπουλος Παναγιώτης , από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας Πηλίου κα Μπέλλου Αγλαΐα , ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας – ΕΟΤ κ. Νικόλαος Σαρούκος.

Ο διοργανωτής κ. Γεώργιος Καραχρήστος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την συνέντευξη και έκανε μια σύντομη παρουσίαση της έκθεσης.

Ξεκίνησε την παρουσίαση της εκθεσης λέγοντας ‘’Η έκθεση Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία στο Βόλο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και βασικούς Υποστηρικτές τον Δήμο Βόλου και το Επιμελητηριο Μαγνησίας. Την υποστήριξη τους με την παραχώρηση της αιγίδας του έδωσαν το Υπουργείο Τουρισμού , το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου , η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας <ΑΡΓΩ> , η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας , το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων “Η Μαγνησία” και το Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωση(INSULEUR)’’.

Στην συνέχεια ανέφερε τα εξής : ‘’ Στην έκθεση θα πάρουν μέρος πάνω από 60 εκθέτες που ασχολούνται με το Yachting , το Θαλάσσιο Τουρισμό και την Γαστρονομία και 100 σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα, ενώ εκτιμάται ότι το γεγονός θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα, να γνωρίσουν νέα προϊόντα , να γευθούν τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στα πλαίσια της εκθεσης που έχουν σκοπό την ανάδειξη της περιοχής. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το Yachting , τους επαγγελματίες και τον ιδιαίτερο τρόπο τουρισμού που μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει με το Yachting σε όλη τη πανέμορφη Ελλάδα.Τις ημέρες της έκθεσης θα παρουσιαστούν Εταιρίες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting , εταιρίες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting , εταιρίες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες και Bloggers που θα συναντηθούν με τους επαγγελματίες του Yachting. Θα πραγματοποιηθούν μεγάλα events για τα οποία θα ενημερωθείτε με αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα. Στην διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Συνεδριακές Εκδηλώσεις, για τους επαγγελματίες και το κοινό.

Είναι σημαντικό που η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Βόλου καθώς θα συμβάλει στην ενίσχυση της προβολής της περιοχής αλλά και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας.’’

Ο Διοργανωτής έκανε αναφορά στα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν :’’ Τις ημέρες της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα ‘Θαλάσσιος Τουρισμός – Γαστρονομία και Προοπτικές Ανάπτυξης στην Θεσσαλία’. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν : εκπρόσωποι της Περιφέρειας , Δήμοι , τοπικοί Φορείς ,Πανεπιστημιακοί , Επαγγελματίες κλπ. Ο στόχος είναι η ανάδειξη των περιοχών της Θεσσαλίας , η προοπτική και τα συγκριτικά πλεονέκτημα. Θα γίνει ειδική συζήτηση που θα μας κάνει την τιμή να παρευρεθεί ο Προέδρος του INSULEUR κ. Joseph Borg και καλεσμένοι από διάφορες περιοχές του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωση(INSULEUR) ( Γαλλία , Ισπανία , Ιταλία , Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο , Κύπρος ) και του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.). Θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα ‘Συγκριτικά πλεονέκτημα της Γαστρονομίας και του Οίνου της Θεσσαλίας σε σχέση με την ανάδειξη τη Θεσσαλίας ως γαστρονομικός προορισμός’. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν : εκπρόσωποί της Περιφέρειας , Δήμοι , τοπικοί Φορείς ,Πανεπιστημιακοί , Επαγγελματίες κλπ.’’

«Μετά το Yachting Festival θα έχουμε βάλει και εμείς ένα λιθαράκι στον θαλάσσιο τουρισμό και τη γαστρονομία της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας» δήλωσε ο κ. Καραχρήστος.

Χαιρετισμό απευθύναν:  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος , η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης Αριστοτέλης , ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κ. Ζαφείρης Γιώργος , ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων κ. Χρήστος Κορωναίος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλία < ΑΡΓΩ > κ. Πτωχόπουλος Παναγιώτης.

Από την πλευρά του συν διοργανωτή o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος δήλωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για μία άλλη μορφή τουρισμού.

«Κάθε τι που δημιουργεί κινητικότητα για τον τουρισμό, και ειδικότερα τον θαλάσσιο, δημιουργεί και  προστιθέμενη αξία.  Είναι σημαντικό που η έκθεση έρχεται σε μια στιγμή που η Περιφέρεια, πρώτη σε όλο τον κόσμο, έφερε στην επιφάνεια το αρχαιότερο υποβρύχιο μουσείο  που είναι επισκέψιμο.  Είναι ο Παρθενώνας των υποβρύχιων μουσείων». Τόνισε ότι η έκθεση διοργανώνεται την περίοδο που η Θεσσαλία αποκτά brand name.«Έχει γίνει έρευνα και φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση.  Σε ποσοστό 96% οι τουρίστες που φεύγουν από τη Θεσσαλία δηλώνουν ότι θα προτείνουν την περιοχή σε άλλους» σημείωσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις εκθέσεις που θα συμμετέχει η Περιφέρεια το 2020.«Τα στελέχη μας έχουν γίνει πιο έμπειρα και πάμε στοχευμένα για να κερδίσουμε τη μάχη του τουρισμού. Θέλουμε να είμαστε μια πράσινη Θεσσαλία με περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τον τουρισμό (bird watching) στην Κάρλα. «Δικαιωνόμαστε μετά από κόπο και αγώνα. Χαίρομαι που ανεβαίνει η Θεσσαλία. Γίνονται 281 επενδύσεις  40 εκ. ευρώ στον τουρισμό». Πρόσθεσε παράλληλα πως αν η έκθεση Yachting είναι ελκυστική, θα φέρει κόσμο και θα επαναληφθεί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη υπογράμμισε ότι  το Α και το Ω του θαλάσσιου τουριστικού αλφαβήτου είναι τα υποβρύχια μουσεία. «Ξεκίνησε από τον Κ. Αγοραστό και έγινε πράξη.  Στο ενδιάμεσο μεσοδιάστημα μεταξύ του Α και του Ω έχουμε να καρπωθούμε όλα τα παράπλευρα οφέλη που συνυφαίνονται με τον θαλάσσιο τουρισμό. Σε αυτό  «κουμπώνει» και η έκθεση Yachting τον Μάιο σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό πανόραμα». Η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι οι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 10.000 επισκέπτες που θα βρεθούν στον Βόλο για την έκθεση θα ενισχύσουν την πόλη καθώς θα μείνει σε ξενοδοχεία και θα επισκεφθούν τα εστιατόρια της περιοχής. «Οι επισκέπτες θα μάθουν για τη ναύλωση σκαφών και την αγορά τους, ενώ θα γίνονται και τουριστικές διαδράσεις για την γαστρονομία.  Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στη διαδικασία παρασκευής τροφίμων που συνδέονται με την πηλιορείτικη παράδοση».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε πριν 10 μήνες με τον κ. Καραχρήστο για τη μεταφορά της έκθεσης Yachting στον Βόλο. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας να πετύχει και να γίνει θεσμός.  Είναι μια ευκαιρία να διαδραματίσουμε έναν διττό ρόλο και να πετύχουμε διπλά αποτελέσματα στον τουρισμό και στη γαστρονομία» είπε. Σημειώνεται ότι, με λίγες ημέρες διαφορά, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών event για ρεκόρ Γκίνες αναφορικά με την παραγωγή ψωμιού.

«Ευχαριστούμε την εταιρία Mact Media Group και τον κ. Καραχρήστο για την σημαντική πρωτοβουλία που αναλάβανε. Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας θα συμβάλει την επιτυχία της εκθεσης. Η καλή συνεργασία αποδίδει καρπούς. Η Περιφέρεια δίνει αυτό το παράδειγμα» σημείωσε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης

Ενώ από την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών «Η Αργώ» ο κ. Παναγιώτης Πτωχόπουλους δήλωσε ότι οποιαδήποτε μορφή προβολής της περιοχής φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα. «Εκ μέρους της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών «Η Αργώ» θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καραχρήστο και την Mact Media Group για την ιδέα της διοργάνωσης της πρώτης έκθεσης Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία στην πόλη μας , αλλά και την Περιφέρεια , τον Δήμο , το Επιμελητήριο , τον Ο.Λ.Β για την στήριξη αυτής της ιδέας με αποτέλεσμα η έκθεση αυτή να είναι πλέον πραγματικότητα. Εμείς από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε το Yachting Volos γιατί πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε μορφή προβολής της περιοχής και της πόλης μας έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Χαιρόμαστε που θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες της εκθεσης το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε εδώ και 30 πλέον χρόνια και δεν είναι άλλο από το ‘Ιστιοπλοϊκές Διακοπές με Διαμονή σε Σκάφος’. Χαιρόμαστε επίσης ιδιαίτερα που η πρώτη έκθεση για το Yachting στο Βόλο συμπίπτει με τα 25 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου μας.25 χρόνια δύσκολα. 25 χρόνια συνεχούς δουλειάς για να κάνουμε τις Σποράδες προορισμό με αφετηρία την Σκιάθο στην αρχή και μετά τον Βόλο. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πετυχημένη πρώτη διοργάνωση αλλά το στοίχημα είναι ΠΩΣ το Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία να καθιερωθεί και να μπει στο καλεντάρι των τουριστικών εκθέσεων στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Είναι στο χέρι όλων μας που θέλουμε να λεμέ ότι ασχολούμαστε με τον τουρισμό να το καταφέρουμε. Ραντεβού λοιπόν τον Μάιο στην παράλια της πόλης και στον χερσαίο αλλά και στον θαλάσσιο χώρος τη. »

Χαιρετισμό απέστειλε με επιστολή η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ, κα Βίκυ Μήτρου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί : «Είναι χαρά για τον Οργανισμό μας να φιλοξενήσει για πρώτη φορά την Έκθεση Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία που θα πραγματοποιηθεί από 14-17 Μαΐου 2020 και να συμβάλει στην προβολή και τόνωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής, σε μια περίοδο που το έχει πραγματικά ανάγκη. Είναι μια ευκαιρία να έρθει ο Βολιώτης αλλά και ο επισκέπτης στο λιμάνι, να γνωρίσει τον εναλλακτικό αυτό τρόπο διακοπών που τα τελευταία χρόνια είναι σε ανάπτυξη και να έρθει σε επαφή με τις ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου μας. Αξίζει λοιπόν όλοι μαζί, και εγώ ως Πρόεδρος της ΟΛΒ ΑΕ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της Έκθεσής σας και η αρχή για τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο λιμάνι και στην πόλη μας».

Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ που παρευρέθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου και βοηθούν στην προώθηση της έκθεσης.

Άμεσα η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης και των συνεδρίων θα ανακοινώσει το σχεδιάγραμμα της χερσαίας και πλωτής εκθεσης καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των συνεδρίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες