ΛΑΡΙΣΑ

Ημερίδα για τον διαδικτυακό εθισμό πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα (φωτο)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Λάρισας (ΣΕΠΠΔΕΛ) σε συνεργασία με την 2η Δημοτική Κοινότητα του Δ. Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, στα πλαίσια  του προγράμματος «Λάρισα: Η Πόλη που Μαθαίνει», διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο: “Διαδικτυακός Εθισμός: Μύθοι, Πραγματικότητα & Καλές Πρακτικές αντιμετώπισής του”, την Παρασκευή 24/01/2020, στις 19:00, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δεληγιάννης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βούλγαρης Σωτήρης, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Καψάλης Ιωάννης και η Πρόεδρος της 2ης Κοινότητας κα Γκουνέλα Σοφία. Παρών ήταν και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Τεχνικών Έργων κ. Σούλτης Γεώργιος.   Όλοι τους εξήραν την πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου μας και αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων οι οποίες στοχεύουν στην πολύπλευρη και κατατοπιστική ενημέρωση του κοινού σε τόσο επίκαιρα και ευαίσθητα ζητήματα.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης (Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής) παρουσίασε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το παιδί και ο έφηβος μπορεί να ασχοληθεί με δραστηριότητες του Δημιουργικού Διαδικτύου, παρουσίασε τις καλές πρακτικές εφαρμογής του και διέλυσε πολλούς μύθους που έχουν να κάνουν με τεχνοφοβικά σύνδρομα και ανασφάλειες που πολλοί γονείς έχουν. Παράλληλα, παρουσίασε μια  πληθώρα ηλεκτρονικών εργαλείων και συγγραμμάτων που υπάρχουν στο Διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει και να συμβουλευτεί.

Η κα Αναστασία Βλαχογεωργάκη (Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Μονάδας για την Έγκαιρη Παρέμβαση της προβληματική χρήσης του Διαδικτύου, ΚΕΘΕΑ) επικεντρώθηκε στο ζήτημα των σχέσεων που αναπτύσσουν τα μέλη μιας  οικογένειας μεταξύ τους και πόσο αυτές επηρεάζουν τη σχέση του παιδιών με το Διαδίκτυο. Έδωσε πλήθος πρακτικών συμβουλών προς τους γονείς που ήταν παρόντες, έτσι ώστε να μην αισθάνονται ότι η δυσλειτουργική σχέση των παιδιών τους με το Διαδίκτυο αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο αλλά ότι είναι κάτι που με τη σωστή προσέγγιση αντιμετωπίζεται δίχως πρόβλημα.

Μετα το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με το κοινό όπου δόθηκαν  απαντήσεις σε χρόνιους προβληματισμούς και πολλά ζητήματα τέθηκαν στην σωστή τους βάση και έκταση.

Το ΔΣ του Συλλόγου, πέραν βεβαίως των συνδιοργανωτών χωρίς την πολύτιμη αρωγή των οποίων θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδήλωση, οφείλει να ευχαριστήσει θερμά για την υποστήριξή τους το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας και το ΚΕΘΕΑ. Πάνω από όλα όμως, ευχαριστεί όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλλαν στην επιτυχία της Ημερίδας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες