ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κακή εμφάνιση της Λάρισας κόντρα στον Ηρακλή: Ηττήθηκε με 83-67

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε από το… πρώτο δεκάλεπτο η Λάρισα γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 83-67 για την 17η αγωνιστική της Basket League, δείχνοντας να έχει το μυαλό της περισσότερο στο παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό που ακολουθεί.

Η ομάδα της Λάρισας πλήρωσε την απουσία του Χίκι, όπως και την αστοχία της στην επίθεση, έχοντας 5/23 από τα 6.75 και μόλις ένα εύστοχο στο πρώτο ημίχρονο. Αντίστοιχα και στην άμυνα ο Τόμας με τα γρήγορα φάουλ που φορτώθηκε, δείχνει πως θα χρειαστεί χρόνο για να καλύψει την απουσία του Παρκ στη θέση των σέντερ.

Από την άλλη, ο Ηρακλής με τον Καββαδά να σημειώνει 20 πόντους και τον Χάνλαν 21, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα φτάνοντας σε ορισμένα σημεία του αγώνα τη διαφορά και στους 30 πόντους.

Ο Αγώνας

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Λάρισα ξεκίνησε έχοντας αρκετές άστοχες προσπάθειες, ενώ ο Ηρακλής με τρία γκολ – φάουλ των Καββαδά και Χάνλαν βρέθηκε να προηγείται με 9-3. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με δύο βολές τον Γκάρετ όμως ο Άλεξ Ντέιβις πέτυχε ένα ακόμα καλάθι και φάουλ, δείγμα του ότι η Λάρισα αντιμετώπιζε αρκετά μεγάλο πρόβλημα στα μαρκαρίσματα των ψηλών. Οι «κυανόλευκοι» συνέχιζαν να βρίσκουν σκορ από τους Τέπιτς, Ντέιβις τη στιγμή που η θεσσαλική ομάδα δεν εκμεταλλεύονταν τις βολές που κέρδιζε (3/12) με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (18-7). Ο Χάνλαν που είχε… κέφια δεν δυσκολεύτηκε να δώσει προβάδισμα 15 πόντων στον Ηρακλή με τη λήξη του δεκαλέπτου (26-11).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου η Λάρισα με τους Παπαντωνίου και Τσιλούλη μείωσε στους 10 (28-18), όμως ο Ηρακλής απάντησε άμεσα με τους Οκερέαφορ και Ζάρα. Επιθετικά η Λάρισα παρουσίασε ένα ελαφρώς βελτιωμένο πρόσωπο σε αυτή την περίοδο, κυρίως με κάποιες ατομικές ενέργειες του Παπαντωνίου και μπόρεσε να μειώσει (37-25), όμως στην άμυνα όταν η μπάλα έφτανε στο ζωγραφιστό οι παίκτες του Ηρακλή είχαν το πλεονέκτημα με τον Καββαδά να κυριαρχεί. Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι διατηρούσαν χωρίς δυσκολία την διαφορά που είχαν «χτίσει» (43-29)

Ο Ηρακλής μπήκε με την ίδια ενέργεια και στο δεύτερο ημίχρονο με τους Καββαδά, Χάνλαν και Κακαρούδη να αυξάνουν την διαφορά στους 21 (55-34) τη στιγμή που η Λάρισα αδυνατούσε να βρει σκορ για δυόμισι λεπτά. Με τους Ντέιβις και Χάνλαν να έχουν βρει ρυθμό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 25 (62-34) στα μισά της περιόδου με τη Λάρισα να έχει «μπλοκάρει» τελείως. Ο Τζαμαλ Σούλερ που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε «σιγήσει» ανέλαβε δράση και έκανε το 67-37. Η Λάρισα βρήκε κάποιους πόντους με τους Γκάρετ και Χείλαρη όμως μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω πέρα από το να μειώσουν στους 25 (69-44).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ρας, που κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και είχε «κλειστεί» καλά από την άμυνα του Ηρακλή μέχρι εκείνη τη στιγμή, πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα και με τη… συνδρομή Γκάρετ και Φλόιντ η Λάρισα μείωσε στους 16 (79-63) μέχρι τα μισά της περιόδου. Ο Ηρακλής εμφάνιζε κάποια σημάδια κούρασης όπως ήταν αναμενόμενο κάνοντας κάποια λάθη τα οποία εκμεταλλεύονταν οι φιλοξενούμενοι για να πλησιάσουν στο σκορ. Με την εμπειρία των παικτών του να «μιλάει» όμως, ο Ηρακλής δεν διακινδύνεψε παραπάνω το αποτέλεσμα και τελικά πήρε μια εύκολη νίκη με 83-67.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 43-29, 69-44, 83-67.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Πηγή: sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες