ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Βίτσας από Λάρισα: «Οπισθοχώρηση της Δημοκρατίας η ”υπερ-ενισχυμένη” αναλογική»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας στη Λάρισα.

Ο κ. Βίτσας άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο της ενισχυμένης αναλογικής χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «υπερ-ενισχυμένη», για να προσθέσει πως αποτελεί οπισθοχώρηση της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε στα 5 προηγούμενα χρόνια η χώρα έφτασε από τις απανωτές χρεοκοπίες και τα μνημόνια, εκτός αυτών και σε μια θέση όπου πλέον όλοι την υπολόγιζαν. Εξαπολύοντας βέλη ξανά προς τη ΝΔ πρόσθεσε πως μέσα σε μόλις έξι μήνες έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και πως «το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι συμμαχίες με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα».

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας δήλωσε πως το κόμμα επεκτείνεται και σκοπός είναι να ενταχθεί όποιος το επιθυμεί για να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται. «Στόχος μας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις να γίνουν ξανά κυβέρνηση και όχι απλά για να γίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, λέγοντας ακόμη πως πρέπει να συνεχιστεί η πορεία που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν κυβέρνηση.

Μεταναστευτικό 

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για κυβέρνηση «ανοιχτών συνόρων» μιλώντας για την τωρινή, ασκώντας και κριτική για το γεγονός πως αντίστοιχο επιχείρημα υπήρξε «σημαία» της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο.

«Τα κλειστά κέντρα θα φέρουν μόνο εντάσεις», πρόσθεσε ο πρώην Υπουργός και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα φτάνει στο μέγιστο διαχειρίσιμο όριο προσφύγων – μεταναστών, αριθμός που κατά τη γνώμη του είναι οι 100.000. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας 90.000 (55.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα και 45.000 στα νησιά).

Νέα μέλη

Σε σύντομη παρέμβασή του ο αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Βασίλης Ζωγράφος ανέφερε πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό ανέρχονται πλέον σε τριψήφιο αριθμό. Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και η Βουλευτής Λάρισας κ. Άννα Βαγενά.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες