ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του μαθηματικού διαγωνισμού στη Λάρισα

Οι 130 επιτυχόντες μαθητές από την πρώτη φάση των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διαγωνίστηκαν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στη δεύτερη και πολύ σημαντική φάση με την επωνυμία «Ευκλείδης». Η εξέταση αυτή θα προκρίνει μαθητές από όλη τη χώρα που θα λάβουν μέρος στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», στις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Εκεί δημιουργούνται οι Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών, που εκπροσωπούν τη χώρα σε μεγάλους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Οι διαγωνισμοί της Ε.Μ.Ε. είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. Μέσα από αυτούς αναδείχθηκαν στην εκατονταετή ιστορία του επιστημονικού σωματείου ξεχωριστοί επιστήμονες που έγραψαν την δική τους προσωπική ιστορία στο χώρο των μαθηματικών.

Η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. Λάρισας προετοίμασε με ειδικά μαθήματα, που υποστηρίχθηκαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους μαθητές που συμμετέχουν στον «Ευκλείδη». Στην προσπάθεια αυτή της προετοιμασίας αλλά και της διοργάνωσης του διαγωνισμού η Ε.Μ.Ε. υποστηρίχθηκε σημαντικά από φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης. Η διοικούσα επιτροπή της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Καψάλη και τα στελέχη της υπηρεσίας, τον διευθυντή και υποδιευθυντή του 2ου Λυκείου Λάρισας κ.κ. Χ. Γιαλαμά και Ι. Μιχαήλ που φιλοξένησαν τον διαγωνισμό και τον διευθυντή του 15ου Γυμνάσιο Λάρισας κ. Β. Γιαννόπουλο καθώς και την υποδιευθύντρια κ. Δ. Μαραγκού για την υποστήριξη των μαθημάτων  προετοιμασίας.

Τέλος, η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές που χάρη στην αγάπη τους για τα μαθηματικά συντηρούν και αναβαθμίζουν τον επιτυχημένο αυτό διαγωνισμό των μαθηματικών καθώς και τους συναδέλφους μέλη της Ε.Μ.Ε. που διδάσκουν αφιλοκερδώς στα μαθήματα προετοιμασίας και συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση των διαγωνισμών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες