ΛΑΡΙΣΑ

Ζητά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Internet μέσω σταθερής τηλεφωνίας στη Συκιά Ελασσόνας»

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Συκέας Ελασσόνας, που «είναι το μοναδικό χωριό της ευρύτερης περιοχής στο οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής» αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει στους συναρμόδιους υπουργούς, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ότι «παρότι μεγάλο μέρος από τις  απαραίτητες εργασίες, που έπρεπε να γίνουν από τον ΟΤΕ, έχουν πραγματοποιηθεί, η σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο των οπτικών ινών που περνάει σε κοντινή απόσταση έξω από το χωριό δεν έχει ολοκληρωθεί. Το γεγονός ότι η κατάσταση παραμένει στάσιμη εδώ και μήνες, παρά τα ερωτήματα των τοπικών αρχών προς τον ΟΤΕ, έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, ενώ, παράλληλα, εκφράζονται παράπονα για το ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών που απαιτούνται μέχρι να γίνει εφικτή η σύνδεση με το διαδίκτυο.

Αίτημα, λοιπόν, των κατοίκων του χωριού είναι να υπάρξουν οι δέουσες πρωτοβουλίες ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα και να μπορέσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του διαδικτύου, χρήσιμες για να τους διευκολύνουν στην επικοινωνία και στην καθημερινότητά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι για να μπορέσουμε να τονώσουμε τα χωριά μας που φθίνουν δημογραφικά, θα πρέπει να ενισχύσουμε τις υποδομές που διευκολύνουν την επικοινωνία και ενδυναμώνουν την επαγγελματική δραστηριότητα σε αυτά –αγροτοκτηνοτροφική και όχι μόνο. Επιπλέον, αποτελούν αυτονόητη προϋπόθεση για την παραμονή και διαβίωση νέων ανθρώπων που μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες