ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Κάστρο της Βελίκας σε διάλεξη στη Λάρισα: Μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα (φωτο – βίντεο)

Διάλεξη με θέμα «Το κάστρο της Βελίκας και το τέλος της Αρχαιότητας στους παραλιακούς οικισμούς του Κισσάβου» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Ομιλήτρια ήταν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας- αρχαιολόγος Δρ. Σταυρούλα Σδρόλια, ενώ την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και ο Σύλλογος Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Η κ. Σδρόλια τόνισε σε δηλώσεις της ότι πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα και επισήμανε: “Γίνεται εκδήλωση ειδικά για το Κάστρο της Βελίκας με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας. Είναι πολύ ευχάριστο για μένα που εκπροσωπώ την Αρχαιολογική Υπηρεσία και που κληθήκαμε να παρουσιάσουμε το Κάστρο της Βελίκας, μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές και τελευταίες ανακαλύψεις. Προέκυψαν πολλά ευρήματα από εκεί. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτό το Κάστρο”.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες