ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Παίζει δυνατά” το σενάριο και δεύτερης προσφυγικής δομής στη Λάρισα

Σιγή ασυρμάτου πριν τη θύελλα; Αυτό φοβούνται τοπικοί φορείς της Λάρισας με αφορμή τις επικείμενες κυβερνητικές αποφάσεις για τη νέα κατανομή προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Τα δημοσιεύματα έγκριτων αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης προεξοφλούν τη δημιουργία και δεύτερου καταυλισμού εντός του νομού Λάρισας, πιθανότατα στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο στο Κυψελοχώρι του δήμου Τεμπών.

Την ίδια ώρα στο δήμο Τεμπών έχουν πλήρες… σκότος για το θέμα, αφού όπως σημείωνε αξιωματούχος του δήμου στο onlarissa.gr το πρωί της Τετάρτης “ουδείς λέει το παραμικρό”.

Ωστόσο, στους κύκλους των κυβερνητικών βουλευτών υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, με τα λόγια σημαίνοντος στελέχους της Ν.Δ. στη Λάρισα να είναι ενδεικτικά του κλίματος: “παίζει δυνατά το σενάριο και δεύτερης δομής στη Λάρισα”.

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Καθημερινή” αποκαλύπτει τα 10 νέα κέντρα θα μπορούν να φιλοξενήσουν 10.000-15.000 αιτούντες άσυλο και θα δημιουργηθούν στην Ηλεία, στην Αρτα, στην Αμφιλοχία, στη Λάρισα, δύο ακόμα στην Κεντρική Μακεδονία, ένα στη Στερεά Ελλάδα, ένα στη Φθιώτιδα (το πιθανότερο στη Λαμία) και δύο στην Κρήτη, εκ των οποίων το ένα στον Νομό Ρεθύμνου.

Τα νέα κέντρα φιλοξενίας σχεδιάζεται να λειτουργήσουν άμεσα με την τοποθέτηση μεγάλων σκηνών, όπου μπορεί να λειτουργεί και θέρμανση, ενώ ταυτόχρονα θα τοποθετούνται τα κοντέινερ, που θα αποτελέσουν μια πιο μόνιμη λύση, με την έννοια της ασφαλούς φιλοξενίας.

Εάν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τότε αρκετοί “γαλάζιοι” Λαρισαίοι εκτιμούν πως θα είναι αποτέλεσμα “άνωθεν κυβερνητικών παρεμβάσεων” ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία δομής σε γειτονικό Θεσσαλικό νομό. Και τότε ένας ιδιότυπος κυβερνητικός “εμφύλιος” δε θα είναι καθόλου ουτοπικό σενάριο…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις