Παρασκήνιο

“Γαλάζιες” Social…μαχίες!

Φωτιά άναψε στην τοπική Νέα Δημοκρατία η ανάρτηση που έκανε στο facebook ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κατσιαντώνης, καταθέτοντας την εκτίμησή του για τη πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Στην ανάρτησή το ο κ. Κατσιαντώνης σημείωσε: “Οι μεγάλες δυνάμεις το τελευταίο διάστημα διατελούν το ρόλο απλού παρατηρητή με μοναδικό ενδιαφέρον το δικό τους συμφέρον!
Δυστυχώς,(όπως δείχνουν τα πράγματα )οι εξελίξεις που έρχονται θα θίξουν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και θα απειλήσουν την εδαφική μας ακεραιότητα.
Το 2020 θα είναι η πλέον δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα μετά το 1974.
Δεν θέλω να προκαλέσω πανικό και φόβο.
Πρέπει όμως να πούμε νωρίς την αλήθεια στους Έλληνες.
Το μέλλον που μας σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» κινείται μεταξύ εθνικού εξευτελισμού και εθνικής τραγωδίας.
Είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός μας προσπαθεί για το καλύτερο.
Ο κλήρος του έλαχε να διαχειριστεί μία από τις δυσκολότερες εθνικές κρίσεις από τη Μεταπολίτευση.”

Ο διφορούμενος αυτός σχολιασμός ερέθισε τα αντανακλαστικά του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ηρακλή Γερογιώκα που απάντησε από την πλευρά του: “Με έκπληξη διάβασα την ανάρτηση σας. Αφού ενημερώνετε για κάτι που συμβαίνει εδώ και χιλιετίες στην ανθρωπότητα, ήτοι ότι οι μεγάλες δυνάμεις ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους και μόνο, παραβλέποντας το διπλωματικό ρεσιτάλ της ελληνικής κυβέρνησης τον τελευταίο μήνα, το επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τις συμμαχίες που χαλκεύει , μας προειδοποιείτε για ” εθνικό εξευτελισμό” και “εθνική τραγωδία”. Προσέχετε λίγο γιατί είστε και πρώην βουλευτής”.

Η ιστορία όμως δεν έμεινε εκεί. Ο πρώην βουλευτής απάντησε στο σχόλιο του κ. Γερογιώκα γράφοντας: “Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για την ανάρτηση.
Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα ένα ένα…

1. Άριστα έπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διέκοψε τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Λευκό Οίκο για να αναπτύξει δημοσίως την ελληνική θέση σχετικά με το «ανυπόστατο» μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

2. Του σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη ο πρωθυπουργός μας, αιτούμενος στήριξη σε live μετάδοση, ώστε υποχρεώθηκε διά της σιωπής να αποκαλύψει την αμερικανική θέση. Θέση που διατύπωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εξειδίκευσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα.

3. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «προκλητική», αλλά όχι «παράνομη», «άκυρη», «ανυπόστατη» (όπως λέμε εμείς) τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε την επομένη ακριβώς ότι, κατά τη νομική υπηρεσία του υπουργείου του, «υφαλοκρηπίδα έχουν μόνο τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όχι τα ακατοίκητα». Τι να πει περισσότερο ο Τραμπ;

4. Έτσι,το ερευνητικό των Τούρκων (εκτιμώ πως έτσι θα μας το σερβίρουν ) μπορεί να πάει για «γεωτρήσεις»: Σε ακατοίκητες νησίδες και νήσους οι οποίες δεν περιλαμβάνονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά περιλαμβάνονται ονομαστικώς -με τουρκικό όνομα, δυστυχώς- στη συμφωνία με τη Λιβύη.

5. καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει χάρτη με τα σύνορα και τις συντεταγμένες μας στον ΟΗΕ την τελευταία δεκαετία!!!

Αυτά και αλλά πολλά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος (εδώ)για να τα διατυπώσω.

Η χώρα έχει να διαχειριστεί μία από τις δυσκολότερες εθνικές κρίσεις γι’αυτό πρέπει, χωρίς κραυγές ο λαός να προετοιμαστεί ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Υ.Γ. Απλά διατύπωσα και διατυπώνω τη γνώμη μου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Ο κάθε ένας από εμάς έχει αυτό το δικαίωμα ασχέτως τη θέση που κατείχε η κατέχει…”

Προφανώς και το ρευστό κλίμα για ένα πολυσύνθετο διεθνές ζήτημα και θα φέρει περισσότερους πονοκεφάλους στη βάση του κυβερνώντος κόμματος…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις