ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λαρισαίοι που εργάζονται στο εξωτερικό γυρίζουν στον τόπο τους για να κάνουν πρόταση γάμου

Γιορτές ίσον ζεστασιά και οικογένεια. Αποτελούν τις ημέρες του χρόνου που τα συγγενικά πρόσωπα έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, την εποχή που τα πάντα μοιάζουν να περνούν εν ριπή οφθαλμού και να αλλάζουν.

Ένα «άβατο», αν θέλετε.

Κοσμηματοπωλείο Πλίτση

Αποτελούν και τις ημέρες, όπως συνηθίζεται κατά άγραφο κανόνα, να προτείνουμε στα πρόσωπα που αγαπάμε να δεθούν μαζί μας με τα δεσμά του γάμου. Τη συγκεκριμένη παραδοχή προσυπογράφει και η κοσμηματοπώλης κ. Νικολέττα Πλίτση, όπου όπως μας λέει, τα μονόπετρα αποτελούν μια παραδοσιακή επιλογή των γιορτών για αρκετούς Λαρισαίους, οι οποίοι διοργανώνουν ρομαντικές «αποδράσεις» για να τα προσφέρουν στο έτερόν τους ήμισυ.

Κοσμηματοπωλείο Σάπκα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός, όπως μας αναφέρει ο κ. Δημήτρης Σάπκας, ότι ορισμένα ζευγάρια ρομαντικών Λαρισαίων που εργάζονται στο εξωτερικό και επιλέγουν τις γιορτές όχι μόνο για να δούνε τις οικογένειές τους, αλλά και για να κάνουν το βήμα παραπάνω στη σχέση τους κοντά στον τόπο και τους οικείους τους. Στο κοσμηματοπωλείο «Σάπκας» υπήρχαν 10 τέτοιες περιπτώσεις ζευγαριών που εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά η πρόταση γάμου έγινε στα «πάτρια εδάφη».

Τί αγόρασαν στις γιορτές οι Λαρισαίοι; 

Φυσικά πέραν των μονόπετρων, των βερών ή δώρων προς νεόνυμφους, ουκ ολίγοι Λαρισαίοι αποφάσισαν να κάνουν και ένα δώρο στον εαυτό τους. Στο κοσμηματοπωλείο «Πλίτση» με παρουσία στη Λάρισα από το 1985, οι επιλογές που κυριάρχησαν ήταν γούρια, καθώς είναι η εποχή τους, δαχτυλίδια, λαμπερά σκουλαρίκια και επώνυμα brands ρολογιών που αντιπροσωπεύει το κατάστημα.

Κοσμηματοπωλείο Πλίτση

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η κ. Πλίτση το ”κλισέ” που θέλει τις γυναίκες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα τις γιορτινές ημέρες τείνει για την ίδια να ανατραπεί από τις επόμενες ανδρικές γενιές «που δείχνουν να αγαπούν τα προϊόντα μας και να ξεχωρίζουν με τις στυλιστικές τους επιλογές.»

Όπως προσθέτει, υπάρχει και μια τάση γυναικών να επιλέγουν κοσμήματα που συνάδουν με την τελευταία λέξη της μόδας, ενώ οι άνδρες προτιμούν κατά συντριπτική πλειοψηφία πιο κλασικές επιλογές. Παρά ταύτα, επιλογές όπως ο χρυσός και τα διαμάντια αποτελούν τα all time classics, αντέχοντας το πέρασμα του χρόνου.

Κοσμηματοπωλείο Σάπκα

Για τον κ. Σάπκα ο χρυσός και το διαμάντι αποτελούν μια διαχρονική επιλογή, αποτελώντας και την κύρια προτίμηση των πελατών του. Αρκετή κινητικότητα υπήρξε ακόμη και σε πολύχρωμα κοσμήματα (δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια) όπου επιλογές όπως ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια κέρδισαν μέρος του κοινού. Την τιμητική τους λόγω εποχής είχαν και τα γούρια.

Γούρια για το νέο έτος. Παραδοσιακή επιλογή των γιορτών, Κοσμηματοπωλείο Σάπκας

Παράλληλα, ανέκαθεν υπήρξε στο κατάστημα, το οποίο κλείνει αισίως τα 125 χρόνια παρουσίας στη Λάρισα και πελατεία που ζητά το ακριβό κόσμημα, κάτι που παρατηρήθηκε και φέτος.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες