ΛΑΡΙΣΑ

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας για τη δομή στο Κυψελοχώρι

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας αναφέρεται:

Ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για ακόμα μια φορά, ότι η κυβέρνηση αθετεί τις δεσμεύσεις της περί ΜΗ λειτουργίας Δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο ΖΩΓΑ, στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών.

Το Σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα δημιουργίας 2ης Δομής, μετά από την ήδη υπάρχουσα στο Κουτσόχερο, κινητοποιήθηκε και με αλλεπάλληλες συναντήσεις και έγγραφα κατέστησε σαφές, ότι θα δημιουργηθούν στη περιοχή τεράστια ζητήματα ασφαλείας και όχι μόνο.

Μάλιστα το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας πρίν τις εκλογές είχε συνάντηση με το τότε τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ο οποίος παρουσία των τοπικών βουλευτών της Νέας  Δημοκρατίας μας είχε διαβεβαιώσει ότι δε πρόκειται να γίνει η Δομή στο Κυψελοχώρι, κάτι που επανέλαβε και το περασμένο Οκτώβριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοιδης σε ευρεία σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Ο νομός Λάρισας ήδη φιλοξενεί, άνω των (2000), πρόσφυγες και μετανάστες εκ΄ των οποίων οι (1500) στη Δομή Κουτσοχέρου και οι υπόλοιποι σε διαμερίσματα εντός πόλεως και σε ξενοδοχεία στη περιφέρεια.

Τώρα κάποιοι ξαναθέτουν θέμα νέας Δομής. …….

  • Αυτή είναι η ακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης;
  • Αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν για ισομερή κατανομή εντός της ενδοχώρας;
  • Έτσι κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσουν προβλήματα; Δημιουργώντας άλλα;
  • Τελικά ποιοι είναι αυτοί που συνεχώς, με τη προηγούμενη αλλά και με τη τωρινή κυβέρνηση θέλουν μια νέα Δομή στο νομό Λάρισας;

– Ποιοι είναι αυτοί που με τις υπογραφές τους θέλουν στη κυριολεξία να στοιβάξουν εκατοντάδες ψυχές σε ένα εντελώς ακατάλληλο σημείο, όπου το χειμώνα το δέρνει το ξεροβόρι και το καλοκαίρι το καίει ο ήλιος; Απλά να ενημερώσουμε ότι για να εγκατασταθούν προσωρινά πριν περίπου μια τριετία, μέχρι να γίνουν οι μόνιμες εγκαταστάσεις στη Δομή Κουτσοχέρου, «πείσθηκαν» με επέμβαση των Διμοιριών, ενώ μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, είχαν αποχωρήσει σταδιακά σχεδόν όλοι.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών της Δ.Α. Λάρισας, έχοντας ασχοληθεί επί μακρόν, ουσιαστικά και όχι επιφανειακά με το ζήτημα, θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους.

Εμείς γνωρίζουμε τα θέματα που θα ανακύψουν και τα αναδείξαμε. Ελπίζουμε έστω την ύστατη στιγμή να εισακουστεί η φωνή της λογικής και του δίκαιου. Βαρεθήκαμε τους «εκ΄ του ασφαλούς» ανθρωπιστές. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας.

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι εθνικό θέμα. Απαιτεί όμως δίκαιες λύσεις. Μα πάνω από όλα απαιτεί σοβαρή φύλαξη των συνόρων……. Και αυτό δυστυχώς δε το έχουμε δεί!!!!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες