ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Καρδίτσας το 2019 – Αύξηση διαζυγίων αλλά και θανάτων

Η σημαντική αύξηση των πολιτικών γάμων είναι ένα από τα στατιστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν το 2019, καθώς ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς στο Δήμο Καρδίτσας.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που μας γνωστοποίησε το ληξιαρχείο Καρδίτσας το 2019 πραγματοποιήθηκαν στην Καρδίτσα 157 γάμοι. Από αυτούς οι 83 ήταν πολιτικοί και 74 θρησκευτικοί. Επίσης, 21 ζευγάρια επέλεξαν να έχουν κοινή ζωή μέσω συμφώνου συμβίωσης.

Σε σχέση με το 2018 οι γάμοι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα καθώς τότε καταγράφηκαν 155 γάμοι, μόλις 2 λιγότεροι, δηλαδή, από τη χρονιά που μας αποχαιρέτισε. Αντίθετα σε σχέση με το 2018 είχαμε το 2019 σχεδόν διπλασιασμό των διαζυγίων καθώς καταγράφηκαν 70 έναντι 37.

Μικρή αύξηση των θανάτων

Επίσης το 2019 σημειώθηκε μικρή αύξηση του αριθμού των θανάτων καθώς «έφυγαν» από τη ζωή 485 άτομα, όταν το 2018 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 457. Ουσιαστικά καταγράφηκαν 28 περισσότεροι θάνατοι.

Άγνωστος «Χ» οι γεννήσεις

Στον τομέα των γεννήσεων οι αριθμοί δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, για τον απλούστατο λόγο ότι καταγράφονται στον τόπο που βρίσκεται το μαιευτήριο και ως γνωστόν στην πόλη μας αλλά και στο νομό γενικότερα δεν λειτουργεί μαιευτήριο. Μόνο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν ορισμένες γεννήσεις στη μαιευτική του νοσοκομείου Καρδίτσας, η οποία πάντως δεν λειτουργεί ακόμα πλήρως. Παρόλα αυτά καταγράφηκαν 9 γεννήσεις το 2019 αν και τα παιδιά Καρδιτσιωτών που ήρθαν στον κόσμο ήταν πολύ περισσότερα.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες