ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη Κέλλα στην Ελασσόνα: De minimis και ΠΣΕΑ στους αμυγδαλοπαραγωγούς

«Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη η απόφαση για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 80 ευρώ ανά στρέμμα να είναι το πρώτο βήμα για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αμυγδαλοπαραγωγών του νομού μας και να ακολουθήσει η διαδικασία των ΠΣΕΑ, για την πλήρη αποζημίωσή τους, καθώς η ζημιά που υπέστησαν είναι μεγάλη».

Αυτό διεμήνυσε από την Ελασσόνα, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την διάρκεια της χθεσινής του περιοδείας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός,  εκτός από την ανταλλαγή ευχών για τις Άγιες ημέρες που διανύουμε, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους της επαρχίας για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, όπως η στήριξη της κτηνοτροφίας, με επίκεντρο τη Διεπαγγελματική Φέτας και την εντατικοποίηση ελέγχων για την πάταξη των φαινομένων των ελληνοποιήσεων, και του καπνού, με αναφορά στην έλλειψη εργατικών χεριών και την αποζημίωση μέσω de minimis.

Ο Χρ. Κέλλας αναφέρθηκε ακόμη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, όπως το νομοσχέδιο για τους Συνεταιρισμούς, “το οποίο στοχεύει στη δημιουργία σταθερών βάσεων στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ώστε να επανέλθουν σε καθεστώς βιωσιμότητας και τροχιά ουσιαστικής κερδοφορίας και να απαλλαγούν από τα βαρίδια του παρελθόντος, για να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα”, ενώ πρόσθεσε πως “με το φορολογικό νομοσχέδιο στηρίζουμε πραγματικά την αγροτική επιχειρηματικότητα”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπενθύμισε, τέλος, τις πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει με την ηγεσία του ΕΦΚΑ για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και την αποκέντρωση των υπηρεσιών του τ.ΟΓΑ – σε συνδυασμό με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού – με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες