ΛΑΡΙΣΑ

Η Ρευματολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έντυσε τα Παράθυρα της Κλινικής στα χρώματα της Πρωτοχρονιάς

Πριν από λίγες εβδομάδες, στις αρχές του Δεκεμβρίου η Διεύθυνση της Κλινικής πήρε την πρωτοβουλία να μετατρέψει μια εσωτερική τζαμαρία στο σχετικά άχαρο, χώρο υποδοχής ασθενών δύο Πανεπιστημιακών Κλινικών, της Κλινικής Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας (γνωστής και ως Ρευματολογικής Κλινικής) και της Γαστροεντερολογικής Κλινικής, στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου σε ένα χώρο  ζεστό, χαρούμενο, γεμάτο εορταστικά χρώματα που θα ‘μυρίζει’ Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Απώτερος σκοπός του κ. Δημήτριου Μπόγδανου, Διευθυντή της κλινικής  και των συνεργατών του ήταν να  κάνουν τον χώρο αυτό όσο πιο φωτεινό γίνεται ώστε να σκορπίζει αισιοδοξία τους ασθενείς, συνοδούς και ιατρούς.

Μετά την αναπάντεχα θετική ανταπόκριση που βρήκαν στην πρωτοβουλία τους αυτή, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ζήτησαν για μια ακόμη φορά την αρωγή του αυτοδίδακτου ζωγράφου κ. Νίκου Σαρρή. Αυτή την φορά  επιθυμία τους ήταν να δώσει χρώμα και ζωντάνια στα παράθυρα των θαλάμων της Κλινικής.

Ο κ. Μπόγδανος και το προσωπικό της Κλινικής ευχαριστεί τον κ. Σαρρή για την εθελοντική προσφορά του να απαλύνει τη δύσκολη καθημερινότητα των αρρώστων και των οικογενειών τούτες τις άγιες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόγδανος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοανόσων Παθήσεων, Διευθυντής της Κλινικής «Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική είδαν την πρωτοβουλία μας αυτή πολύ ευχάριστα και νομίζω ότι ικανοποιήθηκαν τόσο ώστε να μας ζητήσουν να την επαναλάβουμε στο άμεσο μέλλον. Πιστεύω ότι οι ασθενείς έχουν αίσθηση και ακόμη με απλά πράγματα και σπουδή στις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, όπως μερικές ζωγραφιές στα παράθυρα των θαλάμων, μπορούν να ξεκουραστούν ψυχικά. Μη ξεχνάμε  ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι χρόνιοι ασθενείς με οργανικά και ψυχολογικά προβλήματα λόγω της ασθένειάς τους.  Μόνο όσοι έχουν νοσηλευτεί, έστω και για λίγες ημέρες σε ένα δημόσιο νοσοκομείο μπορούν να τους καταλάβουν. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερα για να μοιραστούμε το βάρος τους και να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους».

«Μια χρωματιστή ζωγραφιά σα παράθυρα της κλινικής είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να απαλύνουμε τον πόνο τους. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο εντυπωσιακό στη θέα αλλά έχει και τη δύναμη να αλλάξει την άποψη που έχουν οι ασθενείς για τα νοσοκομεία. Και να μην ξεχνάμε την θετική ενέργεια που έχει η προσπάθειά μας στο προσωπικό της κλινικής. Σας διαβεβαιώνω ότι τέτοιες προσπάθειες δρουν καταλυτικά και για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου γιαυτό πιστεύω ότι θα έχουμε και ανάλογη συνέχεια στο άμεσο μέλλον» τονίζει ο κ. Μπόγδανος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας και Αυτόανοσων Νοσημάτων, Διευθυντής της Κλινικής Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες