ΛΑΡΙΣΑ

Να διερευνηθεί η δυνατότητα διάσωσης του κτιρίου επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη, ζητά η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης”

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης δήμου Λαρισαίων “Ορμή Ανανέωσης” σχετικά με τη διάσωση του κτιρίου επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη:

Η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» από το ξεκίνημα της προσπάθειας της, είχε τονίσει την ανάγκη διάσωσης των ελάχιστων εναπομείνατων κτιρίων με σημαντικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον από το παρελθόν. Δυστυχώς  στην πόλη μας σήμερα δεν έχουν μείνει πολλά να μας θυμίζουν την Λάρισα των περασμένων δεκαετιών. Την εικόνα της πόλης μας πριν από πολλά χρόνια, την βλέπουμε σχεδόν αποκλειστικά σε λευκώματα, βιβλία και φωτογραφικό υλικό.

Ένα από τα ελάχιστα κτίρια με σημαντικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον από το παρελθόν, είναι το κτίριο επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη (καταγεγραμμένο από ομάδα εργασίας του ΤΕΕ «Καταγραφή Αξιόλογων Κτισμάτων Λάρισας»  α/α 44), το οποίο παρά τις προσπάθειες του συλλόγου αρχιτεκτόνων να διασωθεί, οδεύει προς κατεδάφιση. Ο σύλλογος με ανακοίνωση του φέρνει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες διάσωσης του, μέσα από την αγορά του από τον Δήμο. Προτείνει μάλιστα την επανάχρηση του αλλά και τρόπους εύρεσης των απαιτούμενων πόρων.

Από την μεριά μας, συμφωνούμε απόλυτα στην ανάγκη διάσωσης του συγκεκριμένου κτιρίου και τονίζουμε επίσης την σημαντικότητα, να μην επαναληφθεί η αδράνεια των σημερινών αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες διάσωσης και των λοιπών ελαχίστων σημαντικών κτιρίων της πόλης μας, αρχίζοντας από τα δίδυμα κτίρια της οδού 31 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες