ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δημιουργείται ανεξάρτητος τομέας του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα – Ανακοινώθηκε στη συνάντηση Εσκίογλου – Παπαευσταθίου

Θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε διάστημα το πολύ δύο μηνών με πλήρες προσωπικό

Ιστορικής σημασίας είναι η σημερινή ημέρα για την επαρχία Φαρσάλων καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες του δήμου αλλά και τοπικών φορέων, ανακοινώθηκε η δημιουργία ανεξάρτητου τομέα του ΕΚΑΒ στην πόλη.

Η ανακοίνωση μάλιστα έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος επισκέφθηκε τα Φάρσαλα και είχε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου, μαζί με τον πρόεδρο της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδα κ. Φώτη Σερέτη, αλλά και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστο Καπετάνο.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπαευσταθίου ανακοίνωσε πως η διοίκηση του ΕΚΑΒ θα υλοποιήσει εντός των επόμενων εβδομάδων ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή έναν ανεξάρτητου τομέα που ουσιαστικά θα προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη ολόκληρης της επαρχίας Φαρσάλων σε ότι αφορά τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου ώστε να παρθεί η απαιτούμενη απόφαση δημιουργίας του τομέα, για να ακολουθήσουν άμεσα οι μετακινήσεις προσωπικού στα Φάρσαλα. Για την άρτια λειτουργία του τομέα θα διατεθεί επικουρικό προσωπικό και από την 5η ΥΠΕ όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της κ. Σερέτης.

Επιπρόσθετα, έγινε γνωστό πως ο νέος τομέας του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα θα λειτουργήσει παράλληλα με δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα, αντί ενός μέχρι σήμερα. Ο σχεδιασμός προβλέπει την έναρξη λειτουργίας του νέου τομέα σε διάστημα το πολύ ενάμιση με δύο μηνών.

Της σύσκεψης στο δημοτικό κατάστημα της πόλης, ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων όπου οι πρόεδροι του ΕΚΑΒ και της 5ης ΥΠΕ, συναντήθηκαν με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για τα Φάρσαλα, καθώς ικανοποιείται ένα σπουδαίο και χρόνιο αίτημα της επαρχίας, να έχουμε δηλαδή επαρκή και συνεχή ιατρική κάλυψη στα επείγοντα περιστατικά. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας βάλαμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας το συγκεκριμένο ζήτημα και με αλλεπάλληλες επαφές με το υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ, καθώς και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, φθάσαμε σήμερα σ’ αυτή την ευχάριστη εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου για την επίσκεψή του στα Φάρσαλα και προπαντός για την αποφασιστική συμβολή του ώστε να γίνει ο τομέας του ΕΚΑΒ στην περιοχή, αλλά και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη για την εξίσου σημαντική συνδρομή. Κατά το χρονοδιάγραμμα που μας παρουσίασε ο κ. Παπαευσταθίου, σύντομα οι κάτοικοι της επαρχίας των Φαρσάλων θα απολαμβάνουν επιτέλους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε ότι αφορά τον ζωτικό ρόλο του ΕΚΑΒ. Ως δήμος Φαρσάλων εννοείται πως θα παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια που θα μας ζητηθεί».

Στις δύο συναντήσεις συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Σταμνάς, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός και Δέσποινα Συροπούλου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κωνσταντίνος Μπαλατσός, οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Φαρσάλων κ. κ. Κώστας Τύμπας και Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας κ. Γιάννης Κουρδής, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη κοινοτήτων κ.α.

Δείτε φωτογραφίες:

~$μεας εκαβ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις