ΛΑΡΙΣΑ

Oι Λαρισαίοι αγοράζουν ακριβά κινητά – Ξοδεύουν πάνω από έναν μισθό για το smartphone τους (φωτο)

Όλο και περισσότερο είναι διατεθειμένοι οι Λαρισαίοι να αγοράζουν ακριβά κινητά, ακόμη και αν χρειαστεί να δώσουν και έναν ή και δύο ακόμη μισθούς προκειμένου να τα αποκτήσουν.

Πολλοί είναι εθισμένοι πραγματικά με τα smartphones τελευταίας τεχνολογίας και παρότι το παλιό τους κινητό τηλέφωνο μπορεί να είναι σε τέλεια κατάσταση θα προτιμήσουν να αποκτήσουν το τελευταίο μοντέλο της αγαπημένης τους μάρκας, μην λογαριάζοντας τα χρήματα, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν, οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη μπαίνουν στην διαδικασία ευκολιών ή δόσεων, ή αναμένουν τις προσφορές (βλέπε πρόσφατα την Black Friday), προκειμένου να κάνουν αυτό το πολυτελείας, είναι η αλήθεια, δώρο στον εαυτό τους. Οι περισσότεροι βέβαια, το χρειάζονται και ως πολύτιμο εργαλείο για την εργασία τους, οπότε αυτό αποτελεί ένα δυνατό κίνητρο, ή κάποια ισχυρή δικαιολογία για τους ίδιους τους, τους εαυτούς, προκειμένου να προβούν σε μια ακριβή αγορά κινητού τηλεφώνου.

Μια μερίδα όμως το κάνει απλά και για …εφέ, και το χρησιμοποιεί ως αντικείμενο …επίδειξης.

Όλα αυτά προκύπτουν από μια έρευνα που κάναμε συνομιλώντας με τους υπεύθυνους μεγάλων καταστημάτων στη Λάρισα.

Τι λένε οι ειδικοί…

Απευθυνθήκαμε στην υπεύθυνη Digital marketing του καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, Electronet Β.Κ. Καζάνας, Νάντια Καζάνα η οποία επισήμανε: «Τα παιδιά πλέον από 12 χρονών και μετά αγοράζουν, με την άδεια των γονιών τους φυσικά, smartphones, και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι πλέον χειρίζονται τα social media από μικρές ηλικίες.

Οι Λαρισαίοι διαθέτουν πολλά χρήματα για κινητά. Προσπαθούν να αποκτήσουν τα καινούργια μοντέλα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να στερηθούν άλλα πράγματα για χάρη ενός ακριβού κινητού, αποκτώντας τα είτε με μετρητά είτε με δόσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα κινητά έχουν μπει πολύ στην ζωή τους καθώς διευκολύνει την εργασία τους και ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσω αυτών.

Τα κινητά είναι η βάση στην ζωή τους και την καθημερινότητά τους. Το αποχωρίζονται μόνο στον …ύπνο».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Μπεκιάρης, διευθυντής του καταστήματος Κωτσόβολος στη Λάρισα, θα επισημάνει: Οι Λαρισαίοι ψωνίζουν ακριβά κινητά όλο τον χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι διαθέτουν πολλά χρήματα για smartphones τελευταίας τεχνολογίας.

Εμείς έχουμε και το πλάνο Κωτσόβολος με δόσεις, οπότε αυτή η διευκόλυνση βολεύει πολύ.

Οι Λαρισαίοι έχουν προτεραιότητα το ακριβό κινητό και το έχουν πια ως απαραίτητο αξεσουάρ».

Ο Ναούμ Ναός Γαλατάς ο οποίος είναι υπεύθυνος ανάπτυξης των δύο καταστημάτων Wind στη Λάρισα, τόνισε: «Οι Λαρισαίοι έρχονται στοχευμένα στα καταστήματα για να αγοράσουν ακριβά κινητά πολύ γνωστών φιρμών, φέτος είχαμε διπλές παραγγελίες για τα τελευταία μοντέλα πχ της Apple.

Πολλοί βέβαια στρέφονται στο πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς, αλλά δεν παύουν να έχουν ακριβές επιλογές. Βέβαια, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές ή τις άτοκες δόσεις για να μπορέσουν να αποκτήσουν το κινητό της επιλογής τους.

Γενικά οι Λαρισαίοι θέλουν να έχουν ένα καινούργιο τηλέφωνο, ένα κινητό που ακούγεται στην αγορά και σε πολλές περιπτώσεις επιλέγουν και έντονους χρωματισμούς έτσι ώστε να κάνουν και το εφέ τους. Συμβαίνει συχνά αυτό…».

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες