ΛΑΡΙΣΑ

Η απίστευτη ιστορία ενός Λαρισαίου που διορίστηκε κατά… λάθος!

Πήγε στην Κέρκυρα, νοίκιασε σπίτι και όταν πήγε για δουλειά έμαθε τα δυσάρεστα!

“Συγγνώμη, λάθος. Ακόμη και οι γιατροί κάνουν λάθη”… Με την αποστομωτική αυτή απάντηση που άφησε άναυδο και εμβρόντητο έναν Λαρισαίο άνεργο που είχε τη θλιβερή τύχη να είναι μεταξύ των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων, δικαιολόγησαν ένα… σφάλμα που του στοίχησε ψυχικά και χρηματικά…

Η προκήρυξη ήταν για την πλήρωση 7.949 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ΔΕ και ΥΕ σε ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ και όντας άνεργος έκανε την αίτησή του για την υπηρεσία καθαριότητας όχι μόνο για τη Λάρισα αλλά και για την Κέρκυρα, ευελπιστώντας λόγω της αναπηρίας της μητέρας του να εξασφαλίσει περισσότερα μόρια.

Όντως και έγινε. Τόσο στους προσωρινούς πίνακες που εκδόθηκαν κοντά στο Πάσχα όσο και στους οριστικούς που αναρτήθηκαν στον περασμένο Ιούνιο το όνομά του ήταν μεταξύ των επιτυχόντων με μόνιμο πλέον διορισμό στον ΟΤΑ της Κέρκυρας. Οι πίνακες διοριστέων εστάλησαν μάλιστα και στο Εθνικό Τυπογραφείο, δημοσιεύτηκαν και αναρτήθηκαν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ με το όνομά του να φιγουράρει στη σχετική λίστα.

Πεπεισμένος πλέον πως έχει τον διορισμό στο “τσεπάκι του”, μετέβη εγκαίρως στην Κέρκυρα, νοίκιασε σπίτι, το εξόπλισε, προμηθεύτηκε πετρέλαιο για τη θέρμανση και έσπευσε στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ως όφειλε, να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του για δουλειά. Εκεί όμως προσγειώθηκε απότομα, “πάγωσε”. Έμαθε ότι δεν ανήκε στο δυναμικό των εργαζομένων, ότι έγινε λάθος, εκ παραδρομής δηλαδή κάτι σ’ ένα ιατρικό σφάλμα, καθώς έπρεπε να υπάρχει εντοπιότητα για την πρόσληψή του. Του ζήτησαν συγγνώμη, ανακάλεσαν την πρόσληψή του και τον άφησαν “σύξυλο”, χωρίς να δώσουν μια πειστική εξήγηση για το λάθος του διορισμού!

Σημειώνεται πως τα στοιχεία του Λαρισαίου πολίτη, ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία του, είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Γιώργος Νούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις