ΛΑΡΙΣΑ

Με σημαντική συμμετοχή ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» στη Λάρισα (φωτο)

Η πρώτη συνάντηση για το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας το απόγευμα της Τρίτης.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας με την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό “Μαζί για την Εφηβική Υγεία” και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ “Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας” και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA.

Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στη Λάρισα έχει η Δρ Ελένη Ξυνοπούλου, Αναπληρώτρια Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Κλάδου Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Η «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας. Θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συνεδριάσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση μίλησαν οι:

  • Άρτεμις Παπαδημητρίου PhD – Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου Προσχολικής Αγωγής – Ενδείξεις δυσκολιών μάθησης
  • Κωνσταντίνος Μ., Ντίνας PhD – Συντονιστής Εκπ/κού Έργου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης – Επικοινωνιακά προβλήματα Συμπεριφοράς
  • Βασίλειος Κωτούλας PhD – Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας – Ο γονεϊκός ρόλος στο υποστηρικτικό πλαίσιο προς τα παιδιά που εκδηλώνουν δυσκολίες μάθησης

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες