ΛΑΡΙΣΑ

Ξανθός από Λάρισα: «Η κυβέρνηση πάγωσε προσλήψεις γιατρών» (φωτο)

Στη Λάρισα βρίσκεται ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός κάνοντας από το πρωί σειρά επισκέψεων.

Αρχικά βρέθηκε στην ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κάνοντας δηλώσεις ο κ. Ξανθός επισήμανε πως η τωρινή κυβέρνηση βρίσκει δυσκολίες στο να καλύψει τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων και επίσης έχει παγώσει προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά δήλωσε τα εξής:

«Επισκεπτόμαστε σήμερα δημόσιες τομές στη Λάρισα, όπως η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων μια μονάδα που ανοίξαμε την προηγούμενη περίοδο και θα επισκεφθούμε και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ένα νοσοκομείο που καταφέραμε διοικητικά να το αποδεσμεύσουμε από την συνδιοίκησή του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για να μπορέσει να αναπτυχθεί σε μια πιο σοβαρή βάση. Στόχος των εξορμήσεών μας αυτών είναι να έχουμε πιο στενή επικοινωνία με το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε παρόντες. Με τους γιατρούς και το υπόλοιπο δυναμικό συγκροτούμε ένα μέτωπο που θα υπερασπιστεί την δημόσια περίθαλψη απέναντι σε όποιες προσπάθειες υπονόμευσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και θα διεκδικήσει να συνεχιστεί η παρέμβαση ενίσχυσης του ΕΣΥ με επιπλέον πόρους.

Έχουν παγώσει οι προσλήψεις τις οποίες εμείς είχαμε εξαγγείλει, βλέπουμε μια καθυστέρηση ακόμη και στο να προωθηθούν διορισμοί μονίμων γιατρών ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις. Γενικά υπάρχει μια δυσκολία στον τομέα αυτό για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους τα νοσοκομεία. Το σύστημα είχε βρει σταθερό ρυθμό λειτουργίας, αλλά πια υπάρχει δυσκολία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες