ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Ένταση στην συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Έδιωξαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (φωτο)

Ένταση επικράτησε στην συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην οδό Ιάσονος, όπως και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Συμμετέχοντες στην συγκέντρωση διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και απαίτησαν να απομακρυνθούν. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν ότι είναι δικαίωμα τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, για να τους επιτεθούν οι διαμαρτυρόμενοι λέγοντας «ας σκέφτονταν πριν ψηφίσουν όσα ψήφισαν στην Βουλή». Η ένταση κλιμακώθηκε όταν μέλος του κόμματος  είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και η άλλη πλευρά απαίτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην ακολουθήσουν την πορεία.

Τελικά, η πορεία ξεκίνησε με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ως ξεχωριστή ομάδα και τους συμμετέχοντες στον κεντρικό κορμό της πορείας να ακολουθούν λίγα μέτρα πιο πίσω φωνάζοντας συνθήματα όπως: «ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ-Νέα Δημοκρατία, ίδια η λιτότητα και η τρομοκρατία» , «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73» και «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-παπαδαριό, μαζί τους και ο Μπεος και το φασισταριό, καίνε της Ευρώπης το σκουπιδαριό, κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει στον λαό».

«Τα αίματα άναψαν» όταν στην συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ιάσονος εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων απώθησαν την πρώην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του γιατρού Μιχ. Μεϊκόπουλου. «Την καθηγήτριά σου σπρώχνεις» ρώτησε απευθυνόμενος σε φοιτητή ο κ. Μεϊκόπουλος, για να ακολουθήσουν φωνές και σπρωξίματα μεταξύ των δυο πλευρών.

Στην πορεία υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, ενώ ακολουθούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Τελικά, η πορεία ολοκληρώθηκε στις 9:30 το βράδυ στο Πανεπιστήμιο και αφού προηγουμένως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποκοπεί, ακολουθώντας δικό τους δρόμο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες