ΛΑΡΙΣΑ

Πετυχημένη η συνεστίαση των ΚΟΒ Φαλάνης, Γιάννουλης και Τροφίμων του ΚΚΕ

Με επιτυχία έγινε η συνεστίαση των ΚΟΒ Φαλάνης, Γιάννουλης και Τροφίμων του ΚΚΕ, το Σάββατο 16 Νοέμβρη 2019 στην Φαλάνη Λάρισας, με πλούσιο μουσικό χορευτικό πρόγραμμα, με σκοπό την ενίσχυση του Κόμματος.

Στην συνεστίαση μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Η αυριανή συγκέντρωση των μαζικών φορέων στις 6 μ.μ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, για την 46η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην οποία πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών, δεν αποτελεί μόνο τιμή στους νεκρούς και τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, αλλά και μια υπενθύμιση ότι οι στόχοι και τα αιτήματα εκείνης της εξέγερσης δεν έχουν εκπληρωθεί, πέρα από την ανατροπή της Αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, αφού ο αγώνας εκείνος δεν μπόρεσε να στοχεύσει τα βαθύτερα αίτια που έφεραν την χούντα και όλα τα προβλήματα και κυρίως μας υπενθυμίζει ότι όταν η εργατική τάξη, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, οργανωθούν και παλέψουν αποφασιστικά με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ στην πρωτοπορία του αγώνα, μπορούν να εμποδίσουν αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και να νικήσουν και τον πιο ισχυρό αντίπαλο.

Οι εικόνες που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά, με την φτώχεια, την ανεργία, την καταστολή όχι μόνο στην ΑΣΟΕΕ με την εισβολή της αστυνομίας που καταλύει το άσυλο και όχι μόνο αυτή μα και η εισβολή των επιχειρηματιών στις σχολές, η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε εργατική λαϊκή αντίδραση, σε κάθε τόπο δουλειάς και σπουδών, τα σκάνδαλα και οι κάλπικες αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων, δε πρέπει να μας κάνουν να χάσουμε από μπροστά μας την μεγάλη εικόνα, που κομμάτι της είναι κι’ αυτές.

Ζούμε σε μια εποχή, μεγάλων και τραγικών αντιφάσεων στη χώρα μας και διεθνώς. Από τη μια, σήμερα παράγεται και συσσωρεύεται τεράστιος πλούτος χάρη στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που σε συνδυασμό με την τεράστια πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας, γεννούν μεγάλες δυνατότητες ώστε να ικανοποιούνται όλες οι κοινωνικές ανάγκες, χωρίς αυτές να είναι εμπόρευμα.

Κι απ’ την άλλη, αντι γι’ αυτό, βλέπουμε να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερος πλούτος στα χέρια μιας μικρής μειοψηφίας εκμεταλλευτών των λαών και να αυξάνονται η φτώχεια, η ανεργία, η ταξική εκμετάλλευση, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι επεμβάσεις και τα πραξικοπήματα όπως για παράδειγμα στην Βολιβία, στον λαό της οποίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, όπως και στους άλλους λαούς που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όλα αυτά είναι δεν είναι αποτελέσματα λαθών και παρεκκλίσεων, αλλά αποτελέσματα ενός ξεπερασμένου ιστορικά κοινωνικοοικονομικού συστήματος, του καπιταλιστικού, που γίνεται όλο και πιο βάρβαρο και καταστροφικό για τους ανθρώπους του μόχθου, την ειρήνη, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολλών, ιδιαίτερα μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην πρώην Σοβιετική Ενωση και στις άλλες χώρες της κεντρικής και ανατολική Ευρώπης.

Αυτό το σύστημα, είναι επείγουσα κοινωνική ανάγκη να αλλάξει και να οικοδομηθεί, με την συνειδητή και οργανωμένη δράση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων, μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα βασίζεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και κατανομής των προϊόντων, στον επιστημονικά κεντρικά σχεδιασμένο τρόπο οργάνωσης της οικονομίας, στον εργατικό-λαικό έλεγχο, ώστε να αξιοποιούνται οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες προς όφελος της κοινωνίας.

Η πείρα που έχει συγκεντρωθεί στη χώρα μας και διεθνώς, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαική ανάπτυξη και πολιτική, ούτε σε κεντρικό, ούτε σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν, όσες διοικήσεις κι αν αλλάξουν στις περιφέρειες και στους δήμους. Η πολιτική που θα ασκείται θα είναι αντιλαική, δεν αλλάζει από τις μορφές διοίκησης, μέσα στον καπιταλισμό.

 

Η ανάδειξη της Ν.Δ στην κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι δεν φέρνει αλλαγή πολιτικής προς όφελος των πολλών, αλλά συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοζε κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε να καταργεί κανένα μνημονιακό νόμο; Όχι βέβαια, αλλά πάνω σ’ αυτούς παίρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα περί «δίκαιης ανάπτυξης για όλους», που χρειάζονται την συστράτευση και την εθνική ενότητα όλων, όπως μας λένε συνεχώς η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, μέχρι την Χρυσή Αυγή, ο ΣΕΒ, ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι, αποτελεί ένα κλασικό παραμύθι, που σκοπό έχει να κρύψει το γεγονός ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει όλους ωφελημένους και να εμποδίζει την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης.

Οπως έχει αποδειχτεί σε μια σειρά κλάδους που βρίσκονται χρόνια τώρα σε ανάπτυξη (Τρόφιμα-Ποτά, Ιδ Υγεία, Τουρισμός-Επισιτισμός, Ενέργεια) θα έχει ωφελημένους μόνο τους καπιταλιστές που βγάζουν πολλά εκατομμύρια κέρδη, ενώ οι εργάτες στα εργοστάσια των τροφίμων δουλεύουν κατά κανόνα με τον κατώτερο μισθό, με απλήρωτες υπερωρίες ακόμα και δεδουλευμένα, σε συνθήκες μεγάλη εντατικοποίησης και έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, οι αγρότες αναγκάζονται να δίνουν τα ροδάκινα, τα αχλάδια, τα σταφύλια, οι κτηνοτρόφοι το γάλα, με ανοιχτές ή χαμηλές τιμές που δεν καλύπτουν πολλές φορές ούτε το κόστος παραγωγής, οι εργαζόμενοι στην Ιδ. Υγεία, στον Τουρισμό-Επισιτισμό με χαμηλούς μισθούς, πολλές φορές απλήρωτοι για μήνες, με μερική απασχόληση, με μισή ή καθόλου ασφάλιση, με εντατικοποίηση, απολύσεις σε όποιον διεκδικήσει τα αυτονόητα και φυσικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες ζητούν συνεχώς απαλλαγές από φόρους  και νέα κίνητρα.

Τι κερδίζουν οι λαικές οικογένειες από την μεγάλη αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων στις ΑΠΕ;  Η ενέργεια ιδιωτικοποιείται και μαζί δημόσιες εκτάσεις, φυσικοί πόροι και κερδίζουν οι επιχειρηματίες που πουλάνε πιο ακριβό το ρεύμα στην ΔΕΗ, το οποίο πληρώνουν πιο ακριβά τα λαικά νοικοκυριά.

 

Η ψήφιση μιας σειράς νόμων κι από την κυβέρνηση της Ν.Δ, για το «επιτελικό κράτος», την «ψηφιακή διακυβέρνηση», ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση που ετοιμάζει, στοχεύουν στην ενδυνάμωση του αστικού κράτους και εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Αυτό κάνει και με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που ψήφισε μαζί με το ακροδεξιό κόμμα Βελόπουλου, ο οποίος κατά τα άλλα ενδιαφέρεται για τους Ελληνες όπως λέει και ζητά να στείλουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, στα ξερονήσια. Μ’ αυτό λοιπόν το πολυνομοσχέδιο τσακίζει ότι απόμεινε από ΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα, επιχειρεί να βάλει στο γύψο την συνδικαλιστική οργάνωση των εργατών και του καταχτημένου με αιματηρούς αγώνες, δικαιώματος της απεργίας.

Δίνει πολύμορφα κίνητρα και στήριξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες, προωθεί ταχύτερα τις ΣΔΙΤ, την ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας και στρατηγικής σημασίας τομέων, υπηρεσιών της τοπικής διοίκησης (αποκομιδή & διαχείριση αποριμμάτων, νερά), την παραχώρηση δημόσιας και δημοτικής γης και φυσικών πόρων σε επιχειρηματικούς ομίλους, με περιορισμό έως κατάργηση κάθε μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, των αρχαιοτήτων, για χάρη των κερδών του κεφαλαίου.

 

Αυτό κάνει και με τον νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζει, διατηρώντας τον πυρήνα του νόμου-λαιμητόμου του Κατρούγκαλου, που διαχώρισε την κύρια σύνταξη σε εθνική και ανταποδοτική, μειώνοντας την κατώτερη σύνταξη, αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης για όλους, άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, μειώνοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης κάτω απ’ το 40% του συντάξιμου μισθού από 80% που ήταν την προηγούμενη δεκαετία, θεσμοθέτησε την ρήτρα βιωσιμότητας των ταμείων με την οποία αίρεται η υποχρεωτική καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Πάνω σ’ αυτό το έδαφος η Ν.Δ συνεχίζει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την «ελάφρυνση» έως απαλλαγή των καπιταλιστών και του κράτους τους από το «βάρος» της κοινωνικής ασφάλισης, από την κατάκτηση των εργατών να παίρνουν πίσω μέσω αυτής ένα κομμάτι της κλεμμένης υπεραξίας που παράγουν, το οποίο πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν αφορά μόνο την σύνταξη, αλλά και την υγεία, την κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου, την ανικανότητα προς εργασία.

Η ιδιωτική ασφάλιση, ενισχύεται στον καπιταλιστικό κόσμο, γιατί αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά δεν πρόκειται για «ασφάλιση», αφού χάνεται ο κοινωνικός, αναδιανεμητικός χαρακτήρας και η αλληλεγγύη των γενεών και η ιστορία έχει δείξει ότι συχνά ασφαλιστικές εταιρείες πτωχεύουν και χάνονται όλα.

Παρουσιάζουν ως θετική τη μείωση της εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς, όμως αυτό είναι μπουρλότο στα ταμεία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη χρωστάνε οι μεγαλοεργοδότες 17 δις. εισφορές. Έχουν το θράσος να λένε ότι με τη μικρή μείωση της εργατικής εισφοράς, θα δουν κάποια ελάχιστα ευρώ αύξηση στους μισθούς και οι εργαζόμενοι. Εμείς ζητάμε να καταργηθούν οι εργατικές ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο υγείας και σταδιακά μέχρι να καταργηθούν πλήρως και στον κλάδο σύνταξης και το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιο, να τροφοδοτείται από το κεφάλαιο και το κράτος για τους μισθωτούς και σε ότι αφορά τους αυτοαπασχολούμενους τα 2/5 από τους ίδιους και τα 3/5 από το κράτος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς από το συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 11 π.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας για το ασφαλιστικό.

 

Αυτό κάνει και με τον εμπλουτισμό με νέες αντιδραστικές αλλαγές του ήδη αντιλαϊκού θεσμικού πλαίσιου λειτουργίας των Περιφερειών και Δήμων, που αποτελούν τμήματα του αστικού κράτους που υλοποιούν την ίδια αντιλαική πολιτική και εξελίσσονται σε όλο και πιο αποτελεσματικά στηρίγματα του κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο, μέσω της διοχέτευσης εθνικών και ευρωενωσιακών πόρων, με άμεση χρηματοδότηση ή κατασκευή έργων υποδομής που του είναι αναγκαία, ώστε να εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.

Ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι άλλες παρατάξεις στην περιφέρεια και στους δήμους, ψηφίζουν από κοινού τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, που δεν κάνουν πολλά με λίγα όπως λέει ο περιφερειάρχης, αλλά παίρνουν πολλά από τους πολλούς και τα δίνουν στους λίγους, προωθούν ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση τομέων της τοπικής διοίκησης, επιβαρύνουν με νέους φόρους το λαό.

Μιλούν αδιάκοπα για τα έργα που κάνουν, για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και άλλων πόρων, που προέρχονται από την κλεμμένη υπεραξία των εργατών και την άγρια φοροληστεία των πολλών, αλλά η φτώχεια και η ανεργία σπάνε κόκαλα, η μετανάστευση νέων και μεγαλύτερων μεγάλωσε, τα αδιέξοδα και το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών το ίδιο και μέσω της νέας ΚΑΠ θα μεγαλώσουν.

Πρωτοστατούν στην διαμόρφωση ενός εργατικού δυναμικού πιο ευέλικτου, με χαμηλούς μισθούς και ελάχιστα δικαιώματα, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της καπιταλιστικής οικονομίας, σε ένα συνεχές πέρασμα από την ανεργία, στα προγράμματα κατάρτισης, στη βραχυχρόνια εργασία (2μηνα, 8μηνα, 12μηνα) και αντίστροφα και έχουν το θράσος να μιλάνε ότι κράτησαν όρθια την κοινωνία στην κρίση, ενώ στην πράξη έβαλαν πλάτη για να σωθεί το σύστημα και να μάθει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας που υποφέρει, να ζει με τα ψίχουλα και να μην οργανώνεται και να διεκδικεί την ικανοποίηση των αναγκών του.

Οι πόροι που διαχειρίζονται η περιφέρεια και οι δήμοι, απ’ το ΕΣΠΑ, το ΠΤΑ, το ΠΑΑ, το ΠΔΕ, είναι δις. κάθε χρόνο, όμως αυτοί, κατευθύνονται κύρια στη στήριξη του κεφαλαίου.

Αντίθετα τα έργα για τις λαικές ανάγκες, χωρίς να χρυσοπληρώνονται, δεν είναι στις προτεραιότητες της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, ούτε των περιφερειών. Δίνονται δις. ευρώ για έργα που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα (δρόμοι με διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια, αστικές αναπλάσεις), αλλά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που πολλές περιοχές είναι ανοχύρωτες και πλημμυρίζουν, προκαλώντας ανθρώπινα θύματα και καταστροφές, γίνονται με το σταγονόμετρο. Το ίδιο ισχύει για την αντιπυρική προστασία που κάθε χρόνο καταγράφονται μεγάλες καταστροφές στα δάση, στο περιβάλλον, αλλά και σε ανθρώπινες απώλειες, όπως στο Μάτι και αλλού, για την αντισεισμική προστασία, αφού τα περισσότερα δημόσια κτίρια και πολλά περισσότερα ιδιωτικά δεν έχουν ελεγχθεί ούτε με απλό οπτικό τρόπο.

 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Ν.Δ, συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, που ακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, με την ανανέωση και επέκταση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, με αναβάθμιση υφιστάμενων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας (π.χ. Σούδα) και την ανάπτυξη νέων όπως στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στην Αλεξανδρούπολη, την προετοιμασία της βάσης του Αράξου για αποθήκευση πυρηνικών όπλων, με την συνέχιση της καταβολής και από την σημερινή κυβέρνηση 4 δις, ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ.

Κι όλα αυτά, για να αρπάξουν περισσότερα μερίδια από τους ενεργειακούς πόρους, των αγορών και τον έλεγχο περιοχών, μια χούφτα ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι και ιμπεριαλιστές, οδηγώντας το λαό μας και άλλους λαούς σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις, σε πολεμικές αναμετρήσεις που προκαλούν το θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων, μεγάλες καταστροφές και εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών και όχι στην εξασφάλιση της ειρήνης, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και άλλων χωρών όπως αποδεικνύεται.

 

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους. Ο λαός πρέπει να απορρίψει, τις επικίνδυνες εθνικιστικές, ρατσιστικές απόψεις και τον αλυτρωτισμό. Οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη.

Τα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στους οποίους είναι μπλεγμένη και η χώρα μας, με ευθύνη, χθες του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της Ν.Δ, στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, όπως είναι και των δικών μας προβλημάτων.

Κάθε κομμουνιστής και κομμουνίστρια, να πρωτοστατήσει για να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα, για να μην κυρωθεί από την Βουλή η “Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας” Ελλάδας-ΗΠΑ που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες Αμερικανικές βάσεις στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη, στο Ακτιο, στον Άραξο και σ’ όλη τη χώρα.

Απεγκλωβισμός της Ελλάδας και άλλων χωρών από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με το λαό αφέντη στον τόπο του.  Μ’ αυτά τα αιτήματα να συμμετέχουμε μαζικά το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ, στην πανθεσσαλική συγκέντρωση των Επιτροπών Ειρήνης και τον μ.φ στον Βόλο, που τον μετέτρεψαν σε λιμάνι απόβασης των μακελάρηδων των ΗΠΑ.

 

Όλοι στον αγώνα, γιατί ο λαός μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των κινδύνων, αντιμέτωπος με την τουρκική επιθετικότητα, τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και με το δράμα των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με μεγαλύτερη καταστολή, εμείς καλούμε το λαό και τους μαζικούς φορείς να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους.

Και για τις συνθήκες ζωής τους στη χώρα μας, αλλά και για να φτάσουν με ασφάλεια στις χώρες που θέλουν να πάνε. Να κλείσουν τα hot spots στα νησιά και τον Έβρο και τα ακατάλληλα στρατόπεδα σαν αυτό της Μάνδρας.

Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη και αποβολή των ΜΚΟ, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα στέλνονται στις χώρες που θέλουν να πάνε. Να προχωρήσουν οι οικογενειακές επανενώσεις. Κανείς ανήλικος άστεγος, απροστάτευτος ή σε κέντρα-φυλακές.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, που κουβαλά νέες δυσκολίες, λόγω του αρνητικού πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο μετά την αντεπαναστατική ανατροπή του σοσιαλισμού, της προσωρινής ήττας του επαναστατικού κινήματος που μεν έχει προσωρινό χαρακτήρα, αλλά δεν ολοκλήρωσε ακόμα το ιστορικό της κύκλο και των χαμηλών αγωνιστικών διαθέσεων πλατιών εργατικών και λαικών δυνάμεων, που τροφοδοτήθηκαν και από τις αυταπάτες και απογοητεύσεις από την αστική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο όμως υπάρχουν και θα γεννηθούν και νέες αντικειμενικές δυνατότητες που σήμερα δεν είναι ακόμα ορατές σε μεγάλη κλίμακα, για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, αφού τα προβλήματα δεν μπορεί να τα λύσει ο καπιταλισμός, αντιθέτως θα τα οξύνει, λόγω του εκμεταλλευτικού χαρακτήρα του.

Μια νέα διεθνής καπιταλιστική κρίση έρχεται, οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, εγκυμονούν όλο και μεγαλύτερους κινδύνους και για μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη και όχι μόνο τοπικά. Με την δική μας ακούραστη σταθερή πολιτική διαφωτιστική, αλλά και οργανωτική δουλειά μέσα στις γραμμές της εργατικής τάξης, των φτωχών λαικών στρωμάτων και της νεολαίας, μπορεί να αλλάξει ριζικά σε μια πορεία, ίσως και με απότομο τρόπο τον συσχετισμό δύναμης και την κατάσταση.

Χωρίς καμία αυταπάτη ότι ο αστικός κοινοβουλευτικός δρόμος θα δώσει λύση στα προβλήματα του λαού μέσα στον καπιταλισμό. Την κοινοβουλευτική δράση την αξιοποιούμε βεβαίως, όπως και κάθε μετερίζι, για να διαφωτίζουμε τον κόσμο, να αποκαλύπτουμε την αντιλαική πολιτική, να διεκδικούμε επι μέρους λύσεις, αλλά και να δείχνουμε στον κόσμο, ότι δεν θα λυθούν μέσα από την διαχείριση του αστικού συστήματος τα μεγάλα προβλήματα προς όφελος του λαού.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επαναστατική πολιτική και γερές οργανώσεις παντού, με πρωτοπόρα δουλειά κάθε μέλους και οπαδού, που ασκεί σημαντική επιρροή και σήμερα πέραν των εκλογικών ποσοστών, που δεν είναι εύκολο σ’ αυτές τις συνθήκες να έχουν μια ανοδική πορεία στις διάφορες εκλογές, αποτελεί βασικό παράγοντα για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, για να προχωρήσει η ανασύνταξη του σ.κ, η κοινωνική συμμαχία και η αντεπίθεση του λαού για την σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη για όλα τα εργατικά και λαικά προβλήματα.

Για να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης, ριζωμένες σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε χωριό, με επίκεντρο τα ταξικά προσανατολισμένα εργατικά σωματεία, τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών και γυναικών.

Να μεγαλώνει η οργανωμένη δύναμη των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με πολλούς καινούργιους αγωνιστές και αγωνίστριες, με πολλούς περισσότερους που θα βοηθάνε το Κόμμα και γύρω από τις οργανώσεις του σε όλες τις δράσεις του μαχητικά. Που θα διαβάζουν και θα διαδίδουν τον Ριζοσπάστη, την ΚΟΜΕΠ, τα φυλλάδιά του.

Που θα ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα, με την προσωπική τους εισφορά και με την συγκέντρωση χρημάτων με το κουπόνι, από άλλους, τώρα στην δίμηνη Ο.Ε και μόνιμα, γιατί αποτελεί βασικό όρο στην ανάπτυξη της πολιτικής και οργανωτικής δράσης μας.

Χωρίς καμία απογοήτευση από τις σημερινές δυσκολίες, με βαθιά πίστη ότι ο κόσμος θα αλλάξει νομοτελειακά, αλλά όχι από μόνος του, επιλέγουμε και συμμετέχουμε στην πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό και αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για όποιον δεν συμβιβάζεται με τα όρια που του επιβάλλουν το σύστημα, το κράτος, το κέρδος των καπιταλιστών. Γιατί η εποχή μας εξακολουθεί να είναι εποχή του περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες