ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΝΕΚ Λάρισας: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» …αίτημα σε εκκρεμότητα

Σε ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας αναφέρεται:

«Το σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συσπειρώνει διαχρονικά τον εκπαιδευτικό κόσμο και συνενώνει κάτω από το δίκαιο αίτημα για αξιοπρεπή εργασία, το πανανθρώπινο δικαίωμα για μόρφωση και πνευματική ανάταση και το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, που καταξιώνει τον κάθε άνθρωπο.

Τη μαύρη επταετία της Χούντας οι εχθροί της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του αλληλοσεβασμού μεταξύ των πολιτών και της ανεκτικότητας των ιδεών σκόρπιζαν το φόβο με συλλήψεις και βασανιστήρια, κατέπνιγαν κάθε διαφορετική φωνή με τρομοκράτηση και ασφυκτική αστυνόμευση, με άλλοθι για τις φασιστικές και ολοκληρωτικές ιδεοληψίες τους την επιβολή του Νόμου και της Τάξης.

Οι φοιτητές το ’73 εξέφρασαν με τον αγώνα για τα δικαιώματά τους μέσα στο Πολυτεχνείο όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας και έδωσαν  μαζί με τους εργάτες και τους μαθητές το μήνυμα της αντίστασης στην καταπίεση, της άρνησης στο φασισμό δρομολογώντας  την πτώση της χούντας.

Σήμερα οι ημέρες του Πολυτεχνείου είναι χαραγμένες ανεξίτηλα στη συνείδηση των πολιτών. Τα ανακλαστικά του λαού και της νεολαίας δεν  επιτρέπουν  την αναβίωση ημερών τρομοκρατίας και βίας.  Οι νέοι μας δε γονατίζουν σε εφόδους, η σπουδάζουσα νεολαία μας δεν είναι δυνατό να συλλαμβάνεται, επειδή διεκδικεί. Η επιβολή της τάξεως και της ασφάλειας, η διάκριση των ιδεών σε κανονικές και μη υπάγονται στην υποκρισία μίας επίπλαστης κανονικότητας που προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Το Πολυτεχνείο είναι πάντα εδώ στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και η 17 Νοέμβρη είναι η μέρα της γιορτή της.

Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 6μμ στη συγκέντρωση που οργανώνει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας  για την Επέτειο του Πολυτεχνείου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας). 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ/ΠΑΡΟΥΣΕΣ»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες