ΛΑΡΙΣΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

“Το φετινό Πολυτεχνείο σφραγίζεται από την αντίσταση των φοιτητών στους νέους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται στη μόρφωση και πετάνε έξω από τις σχολές δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, στην υποταγή της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις και την ιδιωτικοποίησή της, στον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης της ΝΔ” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας με αφορμή την αυριανή επέτειο του Πολτεχνείου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι “σφραγίζεται από το δυνάμωμα της εργατικής αντίστασης, τις απεργίες στα νοσοκομεία, τη ΔΕΗ και την ενέργεια και αλλού. Το σύνθημα της Μεταπολίτευσης «φοιτητές – εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» μπορεί να γίνει ξανά εφιάλτης της άρχουσας τάξης.

Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων, του «γη και ύδωρ» στους επενδυτές, των φοροελαφρύνσεων στο κεφάλαιο και του «ΜΑΤ παντού» στην κοινωνία.

Παλεύουμε ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις ελληνικές κυβερνήσεις που γεμίζουν τη χώρα αμερικάνικες και νατοϊκές βάσεις, που χτίζουν λυκοφιλίες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών στην περιοχή μας.

Γυρνάμε την πλάτη στους ανταγωνισμούς για τους υδρογονάθρακες και τις ΑΟΖ, για την άγρια μοιρασιά των  «οικοπέδων», για το αν θα τα εκμεταλλευτούν η SHELL ή η TOTAL, οι Έλληνες ή Τούρκοι Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες.

Παλεύουμε ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, το έγκλημα στις Σκουριές, τις εξορύξεις και τα ορυκτά καύσιμα που ενισχύουν την κλιματική αλλαγή, τις ανεμογεννήτριες που γεμίζουν τα βουνά, τη μόλυνση από την ανεξέλεγκτη δράση της βιομηχανίας και του κεφαλαίου. Μόνο σε κόντρα με τους νόμους του κέρδους και της καπιταλιστικής ανάπτυξης μπορεί να σωθεί ο πλανήτης και η κοινωνία.

Παλεύουμε για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ, του προγράμματος της διαρκούς επιτροπείας και της πολεμικής απειλής. Τη συνολική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ και του αστικού πολιτικού συστήματος. Είμαστε απέναντι στη συναινετική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που «σηκώνει τους τόνους» στα δευτερεύοντα για να κρύψει τη συναίνεσή του στα βασικά. Τη συμφωνία στα πρόγραμμα της επιτροπείας που συνυπέγραψε, τις δεσμεύσεις απέναντι στον Ιμπεριαλισμό που ανέλαβε.

Παλεύουμε για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Για να σπάσουν τα ευρωμνημονιακά δεσμά και ο καπιταλιστικός μονόδρομος!!! Για να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος. Να μειωθούν εδώ και τώρα οι δυσβάσταχτες στρατιωτικές δαπάνες. Για να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα δάνεια των φτωχών. Για απειθαρχία, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Λέμε όχι στον καπιταλιστικό μονόδρομο των κρίσεων, της φτώχειας, των πολέμων, της οικολογικής καταστροφής, του νέου σκοταδισμού. Το μέλλον μας είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή και η επαναστατική προοπτική.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Από την επίμονη λαϊκή εξέγερση στη Χιλή έως το Λίβανο και το Ιράκ, από το μακρινό Χονκ Κογκ μέχρι τη Γαλλία των κίτρινων γιλέκων ένα νέο κύμα αγώνων αγκαλιάζει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι η πιο αποστομωτική απάντηση σε όλους όσους έλεγαν ότι οι αγώνες και οι εξεγέρσεις τελείωσαν, ότι η «ιστορία τελείωσε» και τώρα δεν έχουμε παρά να αποδεχτούμε τη μοίρα της φτώχιας, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή αγώνων και εξεγέρσεων. Η πολιτική που δόθηκε στην προηγούμενη φάση («αριστερές» και «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Λ Αμερική) κινήθηκαν μέσα στο σύστημα, προδίδοντας τις ελπίδες των λαών. Οι σημερινοί αγώνες, οπλισμένοι με την εμπειρία αυτή, με τη δύναμη ενός ανασυγκροτημένου εργατικού και λαϊκού κινήματος και μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπορεί να φτάσουν μέχρι το τέρμα.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ 1973

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 18:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις