ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανακοίνωση καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με τα γεγονότα για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τιμώντας την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου συμμετέχει στις σχετικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

~ στις 5:30μμ θα κατατεθεί στεφάνι στο Ηρώο Βόλου προς τιμή των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και

~ στις 6μμ συμμετέχει στην πορεία που θα ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο (κτίριο Παπαστράτου).

Ο ΕΣΔΕΠ καταδικάζει επίσης τα αδικαιολόγητα κρούσματα αστυνομικής βίας μέσα και έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η παρουσία των ΜΑΤ μέσα στον χώρο του ΟΠΑ απέναντι σε φοιτητές/τριες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά, είναι μία εικόνα που δεν τιμά τη χώρα και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Ο ΕΣΔΕΠ είχε προειδοποιήσει ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ενδέχεται να επιφέρει μεγάλες αναταραχές στην ακαδημαϊκή ειρήνη οδηγώντας σε μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγαλύτερα ίσως από αυτά που επικαλούνται εκείνοι που επιδίωξαν την κατάργησή του.

Απαιτείται λοιπόν η ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης ιδιαίτερα ενόψει του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν είναι αυτονόητες και χρειάζονται αδιάκοπα την υπεράσπισή μας. Συμβολίζοντας λοιπόν το δικαίωμα για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τιμώντας τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, καλούνται οι συνάδελφοι, σε όποια πόλη βρίσκονται, να συμμετάσχουν στις σχετικές εκδηλώσεις και πορείες υπερασπίζοντας τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας και στηρίζοντας το δημόσιο και ελεύθερο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες