ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τίμησε τη Λάρισα σε μια βραδιά  αφιερωμένη στη διατροφική καινοτομία (φωτο)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΟΥΜΑΣ», το απόγευμα της Πέμπτης το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τίμησε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, με μία βραδιά αφιερωμένη στην διατροφική καινοτομία, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η καινοτομία, από τη γη στο πιάτο» διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας.

Παρουσιάστηκαν οι γαλλικές και ελληνικές καινοτομίες με στόχο τον προβληματισμό, προκειμένου να οικοδομήσουμε καινοτόμους, βιώσιμους και ανθεκτικούς τομείς γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Ερευνητές και νεοφυείς επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία και τη Γαλλία παρουσίασαν καινοτόμες πρωτοβουλίες που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων διατροφής: παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά ώστε οι καταναλωτές να φροντίζουν την υγεία τους, δημιουργούν εγκαταστάσεις για προσωποποιημένη επιλογή προϊόντων στο κατάστημα, αλλάζουν την  ζωή των γεωργών διευκολύνοντας την διαχείριση των καλλιεργειών. Εκτός των άλλων  μας παροτρύνουν να επανεξετάσουμε τις συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης με στόχο την βελτίωση τους.

Τον συντονισμό της βραδιάς έκανε η  Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, δημοσιογράφος.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε περιήγηση στους πάγκους με τα προϊόντα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες