ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ανοιχτή Γενική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα παρουσία Σκουρλέτη – Ικανοποίηση από την ανταπόκριση νέων εγγραφών στο νομό

Μεγάλη ανοιχτή Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρουσία του Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή, Πάνου Σκουρλέτη.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών, μια διαδικασία που θα γίνει και στην ανοιχτή γενική συνέλευση, με τους ιθύνοντες του κόμματος στη Λάρισα να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των Λαρισαίων σε ότι αφορά το ενδιαφέρον νέων μελών να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε επίπεδο νομού Λάρισας υπάρχει μια ικανοποιητική ανταπόκριση των συμπολιτών μας η οποία εκφράζεται και με ποσοτικά μεγέθη και σε επίπεδο πόλης μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής αλλά και σε επίπεδο περιφερειακών οργανώσεων. Ικανοποιητικός ο ρυθμός εγγραφών και εκεί όπου γίνονται με αυτοπρόσωπη παρουσία στις συνελεύσεις», τόνισε ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, Πέτρος Παπαγεωργίου.

Πιο αναλυτικά στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πέτρος Παπαγεωργίου σημείωσε: «Η συνέντευξη Τύπου παραχωρείται ενόψει της επίσκεψης του Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στη Λάρισα την Πέμπτη 14 Νοέμβριου. Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας που διεξάγει το κόμμα σε πανελλαδικό επίπεδο για την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα εδώ και έναν μήνα. Βασικός πυλώνας είναι η εγγραφή νέων μελών. Η διαδικασία γίνεται μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στην πλατφόρμα του isyriza. Η εγγραφή όμως ένταξης μελών ενεργοποιείται με αυτοπρόσωπη παρουσία τους είτε στα γραφεία του κόμματος πανελλαδικά ή στις κομματικές διαδικασίες όπως είναι οι συνελεύσεις των μελών σε όλη την Ελλάδα.

Βασική στόχευση και επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα πρέπει από το καλοκαίρι και μετά στο ξεδίπλωμα των πολιτικών γεγονότων να υπάρξει αντιστοίχιση των εγγεγραμμένων μελών με την μεγάλη ποσότητα των ψηφοφόρων με το ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αντίστοιχο κάλεσμα ισχύει για όλη την Ελλάδα και φυσικά για τον νομό Λάρισας. Την ερχόμενη Πέμπτη 14 του μήνα στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Γενική Συνέλευση   του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με την παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει και χαρακτηριστικά υποδοχής των προς ένταξη μελών, δηλαδή όσων ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από τις αρχές Σεπτεμβρίου και σταδιακά μέχρι σήμερα προκειμένου να εγγραφούν στο κόμμα.

Το εγχείρημα αυτό αποτελεί και μια συνέχεια της προσπάθειας της αριστεράς μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει ευρύτερες συμμαχίες στην κοινωνία εκτός αυτών που ήδη έχει διαμορφώσει, για να μπορέσει να τοποθετηθεί ηγεμονικά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και να αποτελέσει μια εναλλακτική διέξοδο για τους πολίτες. Με την κυβέρνηση της ΝΔ παρατηρούμε καθημερινά ότι έχουμε μια επιστροφή στο μοντέλο το οποίο χρεοκόπησε την χώρα με πολιτικές που περιέχουν ανισότητες στην κοινωνία.

Η κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει συγκεχυμένη και η ανάγκη να παρέμβει η αριστερά είναι μεγαλύτερη και σε αυτόν τον πυλώνα. Πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Όλες αυτές οι διαδικασίες εντάσσονται στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει την Άνοιξη του 2020 και είναι ένα συνέδριο σταθμός για την αριστερά στην χώρα μας. Και στόχος είναι η δημιουργία ενός μαζικού δημοκρατικού προοδευτικού κόμματος το οποίο θα εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία και θα έχει φυσικά αριστερό πρόσημο.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες του νομού Λάρισας ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας και πολιτικής προέλευσης να παραστούν στην ανοιχτή γενική συνέλευση της Πέμπτης».

Με την σειρά του ο Αναπληρωτής Συντονιστής Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος, επισήμανε: «Γίνεται μια προσπάθεια για μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε αυτό να έχει αντίκτυπο και στην κοινωνία, τα κινήματα και τα συνδικάτα. Ένα κόμμα που θα αγωνίζεται για τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους και απέναντι στις δεξιές πολιτικές. Προσπαθούμε την Πέμπτη να υπάρχει μαζική προσέλευση και από την επαρχία, γιατί πραγματικά υπάρχει μαζική προσέλευση νέων εγγραφών».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πέμπτη 14/11

12.30μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

1.30μ.μ. επίσκεψη στον δήμαρχο Λαρισαίων  Απόστολο Καλογιάννη

5.30μ.μ. Σύσκεψη με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

7.30μ.μ. Κεντρική ομιλία στην Ανοιχτή Συνέλευση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Παρασκευή 15/11

10π.μ. Συνάντηση με εργαζόμενους ΔΕΥΑΛ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

12μ. Επίσκεψη στην Ελασσόνα- Συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκο Γάτσα και έπειτα περιήγηση στην πόλη της Ελασσόνας.

Αθανασία Παύλου

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες