ΛΑΡΙΣΑ

Μητσοτάκης για Αγοραστό με αφορμή τη μη διεκδίκηση της προεδρείας της ΕΝΠΕ: «Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση συντεταγμένα και αποτελεσματικά»

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την επιθυμία του να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Αγοραστό για την προσφορά του στην ηγεσία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και γενικότερα στο Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Κ. Αγοραστό για την θητεία του στο τιμόνι της Ένωσης Περιφερειών, την οποία ολοκλήρωσε «με ξεχωριστή επιτυχία αφήνοντας ξεκάθαρο σημείο αναφοράς και αυτοδιοικητικής προοπτικής για την πορεία του θεσμού. Η εμπειρία του και οι γνώσεις του θα δίνουν πάντα προστιθέμενη αξία στην πορεία της Ένωσης».

Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας λέγοντας: «Τον Κώστα Αγοραστό είχα την ευκαιρία και χαρά να γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Ιδιαίτερα στο Κοινοβούλιο, όπου ως νέοι βουλευτές δουλέψαμε μαζί σε επιτροπές, και μοιραστήκαμε αγωνίες και μικρά και μεγάλα όνειρα για την χώρα μας και τις εκλογικές μας περιφέρειες! Ο Κώστας ειχε ανέκαθεν πάθος για τον τόπο του και είναι αυτή η αγάπη του που τον οδήγησε στην Αυτοδιοίκηση, σε μια ξεχωριστή πορεία προσφοράς και αφοσίωσης για τη Θεσσαλία και τον Β’ βαθμό του θεσμού. Μια αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε συντεταγμένα και αποτελεσματικά, αλλά και στον ανώτερο βαθμό του Προέδρου του κορυφαίου της οργάνου της, αυτό της ΕΝΠΕ»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στις εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος λέγοντας: «Με την ολοκλήρωση μιας διεκδικητικής και αποτελεσματικής θητείας στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αποφάσισα να μην τη διεκδικήσω εκ νέου, προκειμένου να έχω τον απαιτούμενο χρόνο, να αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προώθηση και επίτευξη σημαντικών αναπτυξιακών στόχων για τη Θεσσαλία. Παράλληλα θα συνεχίσω την άοκνη δραστηριότητά μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όπου και το κέντρο σχεδιασμού και λήψης των αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας».
Τέλος σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνάδελφους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για τις μάχες που δώσαμε, τις νίκες που κερδίσαμε και τα σημαντικά αποτελέσματα που πετύχαμε σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για τη χώρα μας».

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες