ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΟΑΕΔ: Σκάνδαλο «μεγατόνων» στη Θεσσαλία: Έκαναν φτερά… 300.000 ευρώ

Ζημιά 300.000 ευρώ αποκαλύπτουν σήμερα τα Dikaiologitika News στον ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, καθώς βγήκαν χρηματικά εντάλματα μεγαλύτερα από αυτά που έπρεπε να πάρουν οι επιχειρήσεις λόγω πρακτικής άσκησης φοιτητών.

Ειδικότερα, στα γραφεία του ΟΑΕΔ έφτασε πριν λίγες ημέρες καταγγελία που είχε γίνει πριν από 14 μήνες αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της. Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Dikaiologitika News, μέσω της πρακτικής άσκησης φοιτητών πληρώθηκαν επιχειρήσεις περισσότερα χρήματα από αυτά που έπρεπε να πάρουν!

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κλιμάκιο με επιθεωρητές από την Αθήνα έλεγξε εκατοντάδες χρηματικά εντάλματα πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ και ανακάλυψε ότι από το 2011 έως το 2018 πληρώθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις στη Θεσσαλία με ποσά μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η καταγγελία είχε γίνει πριν 14 μήνες και δεν διερευνήθηκε. Επειδή όμως ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, ο κ. Πρωτοψάλτης, έχει δώσει εντολή να εξετάστουν όλες οι καταγγελίες και να μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια από την Αθήνα, ήρθε στο φως και η εν λόγω καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες η ζημιά είναι άνω των 300.000 ευρώ.

Εκδίκαση για το σκάνδαλο των 10 εκατομμυρίων

Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες δικάζεται η υπόθεση με το σκάνδαλο των 10 εκ. ευρώ που υπεξαίρεσε από το ταμείο του ΟΑΕΔ ένας 59χρονος προϊστάμενος του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Οργανισμού που είχε ξεσπάσει στη Λάρισα.

Σε βάρος του 59χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ’ επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας του είχε επιβάλλει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για προληπτικούς λόγους.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα και με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ που κατατέθηκε τότε στις εισαγγελικές αρχές, ο άντρας φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 8,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού.

https://www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις