ΛΑΡΙΣΑ

Ο ΟΠΕΚΑ πληρώνει το επίδομα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του νομού Λάρισας

Ο ΟΠΕΚΑ μετά από μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πληρώσει το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 5.400 δικαιούχους που περιμένουν εδώ και ένα χρόνο να τους καταβληθεί το επίδομα για το 2018

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News. μέσα στον Νοέμβριο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν και νέα αίτηση στα ΚΕΠ για να λάβουν εκ νέου το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2019. Η πληρωμή αυτή την φορά θα γίνει μέσα στο έτος και έτσι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου οι νέοι δικαιούχοι θα το δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η απόφαση για την καταβολή του εν λόγω επιδόματος έχει ήδη πάρει από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου υπογραφή και αναμένεται να γίνει το ίδιο και από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το Επίδομα μειονεκτικών περιοχών δίνεται άπαξ μια φορά το χρόνο και το ποσό ξεκινάει από τα 300 ευρώ και φτάνει τα 600 ευρώ. Ειδικότερα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:

– σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000,00 ευρώ ετησίως

-σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000,00 ευρώ και του ποσού των 4.700,00 ευρώ.

ΟΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Οι περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ορεινές στο ν. Λάρισας είναι: Ανατολής, Ελάφου, Καρίτσας, Μεγαλοβρύσου, Μελιβοίας, Ποταμιάς, Σκήτης, Σκλήθρου, Σωτηρίτσης, Βαλανίδας, Βερδικούσης, Γιαννωτών, Δρυμού, Καρυάς, Κοκκινοπηλού-Καλυβίων, Κρανέας (Δεσκάτης), Κρυόβρυσης, Λιβαδίου, Λουτρού, Άκρης, Ολυμπιάδος, Σαρανταπόρου, Σικαμινέας, Τσαπουρνιάς, Φλαμπούρου, Αμπελακίων, Παραποτάμου, Πουρναρίου, Σπηλιάς, Αργυροπουλείου, Γόννων (Οικισμός Ελαίας), Καλλιπεύκης, Κρανέας, Ραψάνης, Ροδιάς, Καλλιθέας, Σκοπιάς.

ΟΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Οι περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες μειονεκτικές είναι: Δήμος Ελασσόνας, Αμουρίου, Βλαχογιαννίου, Βουβάλας, Γαλανόβρυσης, Γερανιών, Δαμασίου, Δολίχης, Δομένικου, Ευαγγελισμού, Καλλιθέας, Κεφαλόβρυσου, Κοκκινόγειου, Λόφου, Λυκουδίου, Μαγούλας , Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Μεσοχωρίου, Μηλέας, Παλαιοκάστρου, Πραιτωρίου, Πυθίου, Στεφανοβούνου, Συκέας, Τσαριτσάνης, Δήμος Τυρνάβου (Οικισμός Πέρα Χώρα), Γερακίου, Δήμητρας, Μαρμαρίνης, Ελάτειας, Ευαγγελισμού, Τεμπών, Ιτέας, Αγναντερής, Αχιλλειου, Διλοφου, Ερέτριας, Ναθρακίου, Νεράιδας, Γόννων.

Πηγή: dikaiologotika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες