ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το φόβο και τον τρόμο σπέρνουν λύκοι στα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας

Αναστάτωση επικρατεί στους κύκλους των Φαρκαδόνιων κτηνοτρόφων μετά τις απανωτές επιθέσεις λύκων που καταγράφτηκε στα κοπάδια τους.

Προ ημερών η «KPHNH LIVE» με αποκλειστικό ρεπορτάζ είχε περιγράψει ανάλογο συμβάν στο χωριό της Κρήνης, όπου λύκοι κατασπάραξαν πρόβατα, τα οποία βρισκόταν σε σταβλικές εγκαταστάσεις αρκετά κοντά στην κατοικημένη ζώνη.

Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει και επεκτείνεται, αν κρίνει κανείς από τα νέα συμβάντα.

Ειδικότερα, όπως μεταφέρουν κάτοικοι της Φαρκαδόνας που διατηρούν ζώα, αλλά και κτηνοτρόφοι, οι λύκοι συνεχίζουν το καταστροφικό έργο και πλέον εισέρχονται αρκετά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Τις τελευταίες ημέρες τρεις κτηνοτρόφοι μετέφεραν την απόγνωσή τους από την έλευση των λύκων στα ποιμνιοστάσια τους.

Συγκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφεραν στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι λύκοι κατασπάραξαν 46 αιγοπρόβατα, μεταξύ και αμνοερίφια, από τρεις διαφορετικούς στάβλους. Παράλληλα εντοπίστηκαν κατασπαραγμένα και δυο μουλάρια, τα οποία δέχτηκαν την επίθεση λύκων.

Οι κτηνοτρόφοι κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις επιθέσεις, εξηγώντας ότι οι λύκοι δεν φοβούνται ούτε σκυλιά που κατέχουν οι κτηνοτρόφοι για την προστασία των κοπαδιών τους. Κι αυτό φάνηκε καθώς και στις τρεις περιπτώσεις υπήρχαν σκυλιά στις σταβλικές εγκαταστάσεις, τα οποία δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο των λύκων.

Παράλληλα εκφράζουν τους φόβους τους για έλευση των λύκων σε κατοικημένες περιοχές τις βραδινές ώρες προς αναζήτηση τροφής και την επίθεση σε ανυποψίαστους πολίτες, που θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα. Ζητούν την μέριμνα των αρμόδια Υπηρεσιών προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: krinitrikalon.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες