ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα σήμερα για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ

Το Σάββατο 19/10 και με ώρα έναρξης 5 μμ  στο «κλειστό» Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου:  Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) Με την έναρξη του πρωταθλήματος γυναικών Α2 Εθνικής Κατηγορίας, έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στην ιστορία του τμήματος της ΕΑΛ και το φετινό έμψυχο δυναμικό της.

Το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ είναι το νεότερο τμήμα στην 51 χρόνων ενεργό ζωής της, καθώς ιδρύθηκε το 1986 και είναι κι αυτό με πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Η ΕΑΛ εκτός από το τμήμα βόλεϊ γυναικών έχει τμήματα βόλεϊ ανδρών, μπάσκετ, στίβου και πάλης.

Με την ίδρυση του, το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ έδωσε την ώθηση για την ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ στην πόλη μας, σε βάθος.

Στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα Ακαδημιών(6-12ετών)- Παγκορασίδων(U16) – Κορασίδων(U18) και Νεανίδων(U20), ώστε έπειτα οι νεαρές αθλήτριες να στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα .Στα τμήματα υποδομής συμμετέχει μεγάλος αριθμός αθλητριών που λαμβάνουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ.

Αναφέρουμε περιληπτικά τους σταθμούς του τμήματος:

  • 1990: Άνοδος στη Β’ Εθνική κατηγορία
  • 1992: Άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία
  • 1995: Άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία
  • 2000 – 2001: Έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συνομοσπονδιών και προκρίθηκε στους 16 της Ευρώπης
  • 2000 – 2001: Είχε συμμετοχή στο Final Four του κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στη Λάρισα.

Συνολικά το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ έχει αγωνιστεί στην Α1 Εθνική κατηγορία για 13 αγωνιστικές περιόδους! Εκτός της γυναικείας ομάδας, η ΕΑΛ έχει δημιουργήσει παράδοση και είναι γνωστή στο πανελλήνιο και για τις πολλές κατακτήσεις τίτλων στα τμήματα υποδομής. Το όνομα ΕΑΛ έχει συνδεθεί στα πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων με μετάλλια. Πέτυχαν συνολικά την κατάκτηση 28 πανελλήνιων μεταλλίων (10 χρυσά, 11 αργυρά, 7 χάλκινα)! Επιβεβαιώνεται και με αυτές τις επιτυχίες ακόμη μια φορά η επί χρόνια φιλοσοφία του συλλόγου, που αφορά την προώθηση ταλαντούχων αθλητριών στη γυναικεία ομάδα και πιστοποιούν την υπεύθυνη και δημιουργική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής.

Φέτος το έμψυχο δυναμικό της ομάδας γυναικών της ΕΑΛ αποτελούν οι αθλήτριες:

  1. Τίκα Νικολέτα (Πτυχιούχος ΤΕΦΦΑ)
  2. Παπαστεργίου Πηνελόπη (Πτυχιούχος Attico College)
  3. Τάση Βασιλική (Φοιτήτρια Ιατρικής)
  4. Αλβίζου Αποστολία (Σπουδάστρια ΤΕΦΦΑ)
  5. Γεροβασιλείου Εύη (Γεωπόνος)
  6. Δαμιανίδου Σοφία (Φοιτήτρια Ιατρικής)
  7. Τρίμμα Έφη (Πτυχιούχος Παιδαγωγικού)
  8. Μανδραβέλη Μαρία (Φοιτήτρια Κτηνιατρικής)
  9. Μαρκούλη Δέσποινα (Μαθήτρια)
  10. Κουτσιαρή Βίκυ (Μαθήτρια)
  11. Βλάχου Δέσποινα (Μαθήτρια)
  12. Ζαφειρίου Ευαγγελία (Μαθήτρια)
  13. Βελεσιώτη Εύη (Μαθήτρια)
  14. Καφφέ Αγορίτσα (Μαθήτρια)

Προπονητής: Καμινάρης Ευάγγελος(Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο Βόλεϊ , υπήρξε προπονητής  των ομάδων βόλεϊ  Γ.Σ. Τρικάλων και Ασκληπιός Τρικάλων,έχει δε διατελέσει για αρκετά χρόνια καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ  Τρικάλων)

Πιστεύουμε ότι και τη νέα αθλητική χρονιά οι επιτυχίες των κοριτσιών της ΕΑΛ θα είναι και πάλι σημαντικές, τόσο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας όσο και στα πρωταθλήματα υποδομής, αφού το έμψυχο δυναμικό του τμήματος το πιστοποιεί.

Το Σάββατο 19/10 και με ώρα έναρξης 5 μμ  στο «κλειστό» Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου ξεκινά για την ΕΑΛ το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών με αντίπαλο το μεγάλο φαβορί  για την άνοδο,την ομάδα των Πρωταθλητών Πεύκων (Θεσ/νίκης). Η διοίκηση ,το τεχνικό team και τα κορίτσια του συλλόγου ,αισιοδοξούν και δηλώνουν έτοιμοι για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο .,καλούν δε τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας να έλθει και να ενισχύσει την προσπάθεια τους. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι:

Νέα Γενιά (Θεσ/νίκης) –Νίκη Αλεξανδρούπολης

ΜΕΝΤ (Θεσ/νίκης)   – Φιλαθλητκός Λάρισας

Ελπίς (Θεσ/νίκης)   –  ΑΣ.Γιάννενα

Ασκληπιός Τρικάλων – ΕΟ,Σταυρούπολης(Θεσ/νίκης)

Φοίνικας Αλεξανδρούπολης – ΑΟ.Καβάλα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις