ΛΑΡΙΣΑ

Υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ από το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας θα υλοποιήσει, ως εταίρος, τέσσερα νέα προγράμματα Erasmus+τη διετία 2019-2021, με ποικίλη θεματολογία, ώστε να καλύψει τα διαφορετικά ενδιαφέροντα των μαθητών του. Τα προγράμματα που εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το ΙΚΥ είναι τα εξής:

  1. Our hands and minds to become an active and responsible tourist looking forward to promoting our own regions in the future

Είναι σύμπραξη 5 σχολείων από  την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Λετονία την Τουρκία και την Ελλάδα και έχειστόχοναπροωθήσειτηνοικολογικήκαιπολιτισμικήαφύπνισητωνμαθητών. Να κατανοήσουν γιατί αξίζει να φροντίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και με ποιο τρόπο μπορούν να την αξιοποιήσουν οι νεότερες γενιές.Οι μαθητές που θα εργαστούν  στο πρόγραμμα αυτό θα επιχειρήσουν μια νέα προσέγγιση στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, θα γνωρίσουν επίσης την ευρωπαϊκή κληρονομιά των περιοχών των σχολείων-εταίρων, θα επικοινωνήσουν με συνομήλικούς τους  από άλλες χώρες, θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και θα βελτιωθούν στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, θα εξασκηθούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών (ψηφιακός γραμματισμός, χρήση συνεργατικών εργαλείων, δημιουργία παρουσιάσεων και βίντεο, αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης).

https://prezi.com/p/yfugp8iwphm0/erasmus-plus-in-english/?fbclid=IwAR2N2KUF3ygCN6RQY_KlZeZiXLTpITU46lABQP-0b5Ms5OLXPq7-c9_o7kY

  1. Connection of health and daily routines

Είναι μια σύμπραξη 5 σχολείων: Αγγλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με τη φυσική άσκηση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Υιοθετώ έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής σημαίνει ότι τρέφομαι υγιεινά (ακολουθώντας τη μεσογειακή δίαιτα), γυμνάζομαι, είμαι σε αρμονία με τη φύση, μαθαίνω να συνεργάζομαι με τα συναισθήματά μου, προάγω την ευεξία και δημιουργώ υγιείς σχέσεις.

  1. We eat healthily We live happily

Είναι μια σύμπραξη 4 σχολείων: Πορτογαλία, Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα. Ο στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις αρνητικές συνέπειες μιας υψηλής σε λιπαρά διατροφής εστιάζοντας στην παχυσαρκία. Είναι επιτακτική ανάγκη η μείωση κατανάλωσης έτοιμων γευμάτων και η υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που θα βελτιώσουν την ποιότητα και τη διάρκεια της ζωής μας.

  1. Let’s go increase skills of 21stcentury

Είναι μια σύμπραξη 5 σχολείων από τις χώρες: Τσεχία, Τουρκία, Ιταλία,Πορτογαλία και Ελλάδα. Ο στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις νέες τεχνολογίες. Στόχος μας είναι οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις στα θέματα: προετοιμασία-παρουσίαση εργασιών,  προγραμματισμού-ρομποτικής, δημιουργία-επεξεργασία βίντεο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες