ΛΑΡΙΣΑ

Στέλλα Μπίζιου από Ελασσόνα: «Στη χώρα μας δεν χωρούν νέοι διχασμοί»

«H 6η Οκτωβρίου 1912 δεν είναι απλά και μόνο μια ακόμη ιστορική επέτειο που οφείλουν να γιορτάζουν οι Έλληνες. Είναι μια ημερομηνία – ορόσημο καθώς τότε, τη μέρα δηλαδή που απελευθερώθηκε η Ελασσόνα από τον τουρκικό ζυγό, άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση και άλλων ελληνικών πόλεων και χωριών, μέχρι να φτάσουμε στον Ιούλιο του 1913 και στον διπλασιασμό της πατρίδας μας».

Αυτά τόνισε σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου, αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας, στις οποίες έδωσε το παρών.

«Η ιστορική μνήμη είναι ταυτόχρονα πυξίδα και οδηγός για το έθνος μας. Η Ελλάδα στο διάβα της ιστορίας, κατάφερε να σταθεί όρθια μόνο όταν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό. Σήμερα, σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται καθημερινά και οι προκλήσεις μπροστά μας είναι τεράστιες, ο όρος αυτός καθίσταται και πάλι αναγκαίος. Στην χώρα μας δεν χωρούν νέοι διχασμοί. Όλοι οι Έλληνες στέλνουμε σήμερα από την Ελασσόνα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε όλους όσους θα μπορούσαν να επιβουλευτούν το μέλλον της πατρίδας μας. Χρόνια Πολλά σε όλους!», κατέληξε στη δήλωση της η Λαρισαία βουλευτής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες