ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Τρεις μαθητές δημοτικών σχολείων, ζητούν να ζήσουν…

Στην αγκαλιά και την αγάπη των συνανθρώπων, έχουν αφεθεί πλέον, τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις οικογενειών, τα παιδιά των οποίων, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας και χρήζουν άμεσων επεμβάσεων, με μεγάλα όμως κόστη, δυσβάσταχτα για τις πλάτες τους.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις μικρών παιδιών, μαθητών δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας και μία, ενός παιδιού, πάλι δημοτικού σχολείου, η μητέρα του οποίου που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, έχει συγγενικές και φιλικές σχέσεις με βολιώτες, οι οποίοι και προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Η προσπάθεια και στις τρεις περιπτώσεις, εστιάζεται στη συγκέντρωση χρημάτων, που είναι άκρως απαραίτητα, τόσο για τα ταξίδια στο εξωτερικό, όσο και τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες είναι πολυέξοδες και μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στο εξωτερικό.

Βοήθεια από γονείς και φίλους

Σε επίπεδο Μαγνησίας, πιθανόν να υπάρχουν και άλλες δυστυχώς περιπτώσεις παιδιών- οικογενειών, που χρειάζονται βοήθεια, ωστόσο, μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και των δημοσιογραφικών γραφείων, έγιναν γνωστές, οι τρεις συγκεκριμένες ανακοινώσεις, για τις οποίες έκανε το σχετικό ρεπορτάζ η ΜΑΓΝΗΣΙΑ.
Στην περίπτωση ενός αγοριού, μαθητή δημοτικού σχολείου στη Ν. Ιωνία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν ήδη, τα μέλη της σχολικής κοινότητας, η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο σύλλογος γονέων, αλλά και ευρύτερα γονείς, με διακριτικό τρόπο, χωρίς να προκληθεί το οποιοδήποτε επιπλέον πρόβλημα στο παιδί, το οποίο, μόλις συγκεντρωθούν τα χρήματα, θα πρέπει να μεταφερθεί σε ειδική κλινική στη Γερμανία για επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κεφάλι.

Ήδη έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση και η προσφορά όλων όσων το έμαθαν, ήταν συγκινητική.
Ωστόσο, οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, οπότε η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, ενώ μια σημαντική κίνηση κάνει για σήμερα, ο ιδιοκτήτης του Blend Street Coffee στη Νέα Ιωνία, που όπως γνωστοποίησε και στη «Μαγνησία», όλα τα πρωινά έσοδα του καταστήματός του, θα τα συγκεντρώσει για αυτό το παιδάκι.
Όπως αναφέρει και στην ανάρτησή του, «Αγαπητοί Βολιώτες, όπως όλοι γνωρίζουμε, στην πόλη μας και συγκεκριμένα στη Ν. Ιωνία, ένα παιδάκι χρειάζεται τη βοήθειά όλων μας για να μπορέσει να κάνει μια δύσκολη επέμβαση στο κεφάλι (αφαίρεση όγκου) και να μπορέσει να κάνει όνειρα ξανά!
Η διεύθυνση του Blend Street Coffee αποφάσισε για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου να διαθέσει όλα τα πρωινά

έσοδα για αυτό το παιδάκι!
Ένας απλός καφές δικός σας μπορεί να γίνει το ΑΥΡΙΟ αυτού του παιδιού.
Όλοι μαζί ενωμένοι Μπορούμε!».
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να απευθυνθεί στο καφέ του κ. Αντώνη Παππά, καθώς η οικογένεια δε διαθέτει λογαριασμό σε τράπεζα που να έχει χαρακτηριστεί ως ερανικός.

«Μεταμόσχευση μυελού»

Σε μια δεύτερη περίπτωση για την οποία ζητήθηκε η συνδρομή των αναγνωστών της Μαγνησίας», απ΄ την ίδια την μητέρα του κοριτσιού που επισκέφθηκε τα δημοσιογραφικά γραφεία, αφορά ένα 8,5 μόλις ετών κοριτσάκι που απαιτείται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Η ίδια μάλιστα, σε έντονα φορτισμένο κλίμα και μα δάκρυα στα μάτια, παρέδωσε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, όλα τα απαραίτητα στοιχεία, γνωματεύσεις και αριθμούς λογαριασμών, προκειμένου να σώσει το παιδί της.

Όπως διαφάνηκε μάλιστα, η οικογένεια, είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, διέθετε μια επιχείρηση εστίασης, που δε λειτουργεί πλέον κι από τότε δεν έχουν ορθοποδήσει. Σήμερα ήταν προγραμματισμένο κανονικά, ραντεβού σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά δυστυχώς, τα χρήματα που έχει διαθέσιμα, δεν επαρκούν, ούτε για τα εισιτήρια…
Έτσι, όπως τόνισε, η μόνη της ελπίδα, είναι πλέον οι συνάνθρωποί της.
Για όσους θελήσουν και μπορούν να βοηθήσουν, ο λογαριασμός ΙΒΑΝ, είναι : Eurobank GR7202602330000160201593111

Βολιώτης προσπαθεί για ένα 10χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη
Μια ακόμη περίπτωση παιδιού, ταυτόχρονα, που η μονογονεϊκή οικογένειά του, διατηρεί συγγενικές και φιλικές σχέσεις με οικογένειες Βολιωτών, απασχολεί τα κοινωνικά δίκτυα, τις τελευταίες ημέρες, με πρωτοβουλία, ενός συμπολίτη.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, ο οποίος με ανάρτησή του, τονίζει ότι «πολλές φορές, λέμε, από συνήθεια κυρίως, ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Δεν συνειδητοποιούμε, πόσο σημαντικό είναι αυτό, παρά μόνο όταν μας χτυπά, την πόρτα για να μας θυμίσει πόσο εύθραυστοι είμαστε. Δεν περνά ποτέ απ΄οτο μυαλό μας, ότι κάποια στιγμή, εμείς ή κάποιοι δικοί μας άνθρωποι, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

Μια στιγμή, που η υγεία μας, η ζωής μας θα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Μια τέτοια στιγμή, είναι αναγκασμένη να ζήσει μια πολύ καλή παιδική μου φίλη, και μάλιστα όχι για την ίδια, αλλά για το 10χρονο κορίτσι, μοναχοπαίδι της, το οποίο έχει αναπτύξει όγκο στο κεφάλι και πρέπει να χειρουργηθεί. Ένα χειρουργείο που γίνεται στη Γερμανία, σε εξειδικευμένο κέντρο για τέτοιες περιπτώσεις. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το κόστος ενός τέτοιου χειρουργείου, είναι αρκετά μεγάλο γι΄αυτό παραθέτω έναν αριθμό λογαριασμού για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να βοηθήσει ΑΡΙΘΜΌΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΑΡ.ΛΟΓ: 5267-090813-701, ΙΒΑΝ: GR 04 0172 2670 0052 6709 0813 701. ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ:ΥΠΕΡ ΕΡΆΝΟΥ».

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης που μίλησε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, «δεν είναι μια περίπτωση σαν μερικές που κατά καιρούς κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γι ΄αυτό θα παρακαλούσα φίλους να κοινοποιήσουν το μήνυμα γενικότερα για να μπορέσουμε όλοι να βοηθήσουμε» . Για πληροφορίες, όποιος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, στο τηλέφωνο 6946-005848 .

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις