ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Την κατασκευή δύο νέων υπόγειων πάρκινγκ μέσα στη Λάρισα μελετά η δημοτική αρχή!

Το ένα θα κατασκευαστεί κοντά στο ποτάμι και το άλλο στο χώρο του κέντρου της πόλης

Στη δρομολόγηση της κατασκευής δύο νέων υπόγειων χώρων στάθμευσης έχει ήδη προχωρήσει η δημοτική αρχή Λάρισας, με την – εν εξελίξει – εκπόνηση των αντιστοίχων μελετών από την τεχνική υπηρεσία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, το ένα εκ των δύο δημοτικών πάρκινγκ το οποίο μάλιστα θα είναι και υπέργειο, θα κατασκευαστεί στο χώρο δίπλα από το κτήριο του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και θα είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από τα δύο, αφού αναμένεται να ξεπεράσει τις 500 θέσεις στάθμευσης.

Για το δεύτερο δημοτικό πάρκινγκ εξετάζονται τρεις διαφορετικοί χώροι: Το στρατιωτικό πρατήριο, το πρώην ΙΚΑ αλλά και ένα ακόμη οικόπεδο κοντά στο χώρο του πρώην ΙΚΑ. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των οχημάτων που θα μπορεί να υποδεχθεί, θα ξεπερνούν τα 250.

Με τον παραπάνω σχεδιασμό σε δύο διαφορετικές περιοχές, η μία στο κέντρο και η άλλη πολύ κοντά στο κέντρο, η δημοτική αρχή εκτιμά ότι αφενός θα μπορέσει να ανακουφίσει σημαντικά τον φόρτο των οχημάτων, αλλά και να «ισορροπήσει» την ελεύθερη αγορά, σε ότι αφορά το σημερινό κόστος στάθμευσης.

Το κόστος κατασκευής και των δύο δημοτικών χώρων στάθμευσης ανέρχεται περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ, με το δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη, ήδη να έχει έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για δανειοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκό επιτόκιο.

Εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται με την ολοκλήρωση των μελετών…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις