ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε το διήμερο σεμινάριο αστρονομίας για παιδιά  στη Λάρισα (φωτο)

Άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο το διήμερο σεμινάριο αστρονομίας για παιδιά που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων του Σχολείου Αστρονομίας (Σάββατο 6 Οκτωβρίου) και με αφορμή τη φθινοπωρινή ισημερία, σήμερα Παρασκευή 21 και αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται σεμινάριο αστρονομίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28).

Το σεμινάριο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου με την ΚοινΣΕπ “Έναστρον” και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 έως 16 ετών. Του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου θα ακολουθήσει παρατήρηση του έναστρου ουρανού με τηλεσκόπιο, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει. Η παρατήρηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο Λόφο του Φρουρίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μετά το πέρας των μαθημάτων, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων σχετικά με το Σχολείο Αστρονομίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η  Υποδοχή συμμετεχόντων – εγγραφή, έπειτα πραγματοποιήθηκε Εισήγηση με θέμα “Η Θέση του Ανθρώπου στο Σύμπαν” και αμέσως μετά Εισήγηση με θέμα “Ιστορική Αναδρομή στον Κόσμο της Αστρονομίας”.

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ (ΣΑΒΒΑΤΟ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 11:00 Εισήγηση με θέμα “Τα Τηλεσκόπια ως Μηχανές του Χρόνου”

11:00 – 12:00 Εισήγηση με θέμα “Η Διαστημική μας Γειτονιά”.

12:00 – 13:00 Ενημέρωση γονέων για το Σχολείο Αστρονομίας.

19:00 – 22:00 Παρατήρηση με τηλεσκόπιο από το Λόφο του Φρουρίου (εφόσον ο καιρός είναι καλός).

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες