ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μεγάλη ποδηλατοδρομία σήμερα Πέμπτη στο κέντρο της Λάρισας στα χνάρια της διαδρομής των νέων ποδηλατόδρομων που έρχονται

Ποδηλατοδρομία μη αγωνιστικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στη Λάρισα στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων ασφάλεια», Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο «Πηνειός» και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί σε ποδηλατοδρόμους και  σε δρόμους στους οποίους θα κατασκευαστούν, το επόμενο διάστημα,  ποδηλατόδρομοι , στο πλαίσιο των έργων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Αναλυτικά, η διαδρομή που θα ακολουθήσει η ποδηλατοδρομία είναι η εξής:

  • Κεντρική Πλατεία – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ – Ιουστινιανού – Σεφέρη – Αγιάς – 31ης Αυγούστου – Βενιζέλου – Α’ Αρχαίο Θέατρο (Στάση για ανασύνταξη) – Κυκλικός κόμβος – Γρ. Λαμπράκη – Δεξιά κάθοδος στον Πηνειό – Ποτάμι (Βόρεια πλευρά) μέχρι τη Λαγού – Γέφυρα – Ποτάμι (Νότια πλευρά) – Λιμανάκι – Γεωργιάδου – Βενιζέλου – Α’ Αρχαίο Θέατρο – Παπαναστασίου – Κεντρική πλατεία.

 

Για τη συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία είναι απαραίτητη η χρήση κράνους, καθώς βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας της ασφάλειας κατά την χρήση του ποδηλάτου.

Στον τερματισμό θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία και θα γίνει κλήρωση δώρων (ποδήλατα, κράνη, κ.ά.).

Επίσης, σήμερα Πέμπτη τελευταία ημέρα της έκθεσης ποδηλάτων από την ORIENT BIKES και ενημέρωση για θέματα συντήρησης και ασφάλειας τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες