Ανδρέας ΓιουρμετάκηςΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το onlarissa.gr στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Ο Ανδρέας Γιουρμετάκης σχολιάζει

Γράφει ο απεσταλμένος μας στη Θεσσαλονίκη, Ανδρέας Γιουρμετάκης

ΠΟΣΕΣ εκπλήξεις αλήθεια μπορεί να κρύβει η συνέντευξη ενός πρωθυπουργού που μετράει μόλις δύο μήνες στην εξουσία και οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το πρωί της ίδιας ημέρας βαθμολογούν τις επιδόσεις της κυβέρνησής του αυτό το διάστημα με θετικές γνώμες που ξεπερνούν το 70%; Και επιπλέον, πόσες ειδήσεις μπορεί να δώσει μια συνέντευξη πρωθυπουργού που γίνεται την επομένη μιας εμπεριστατωμένης παρουσίασης των επιλογών της κυβέρνησής του, σε όλο σχεδόν το φάσμα του έργου της; Ελάχιστες έως καμία!

ΟΠΟΤΕ, εκ των πραγμάτων η «αναμέτρηση» του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους στην «αρένα» του Βελλίδειου το μεσημέρι της Κυριακής, εξελίχθηκε με ποδοσφαιρικούς όρους σε ένα φιλικό δίτερμα που στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις για την ηπιότητα των δημοσιογραφικών ερωτήσεων και ελάχιστες έως καθόλου για τις πρωθυπουργικές απαντήσεις.

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενο αυτή τη φορά, ότι θα εξελίσσονταν σε ένα ευχάριστο μεσημέρι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δυο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνησή του και ο ίδιος, δεν καλούνται να απολογηθούν σχεδόν για τίποτα. Πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς από τις αμήχανες (το τελευταίο τουλάχιστον τριήμερο) ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την προεκλογική του ρητορική, καθώς δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για μια επιχειρηματολογία επικεντρωμένη με σαφήνεια στα έως τώρα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου. Ότι «τρώει από τα έτοιμα» κατηγόρησε άλλωστε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με την ευκαιρία των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ.

ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ είναι το «βαρύ κατηγορώ» του πρώην πρωθυπουργού στο διάδοχό του, είναι προφανές ότι το «αίμα» που οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα social media, ζητούσαν από τους δημοσιογράφους σχολιάζοντας σε πραγματικό χρόνο τη συνέντευξη, δε θα «έρεε» ποτέ!.. Φάνηκε εξάλλου από την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίστηκε η ερώτηση του εκπροσώπου της «Αυγής»… Και επιπλέον, είναι τυχαίο ότι ο σκληρότερος επικριτής του σημερινού πρωθυπουργού στο δημοσιογραφικό χώρο, ο Κώστας Βαξεβάνης, καλούσε από το twitter τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη συνέντευξη να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του, σύμφωνα με το οποίο «ο Μητσοτάκης ζητάει από το δημόσιο να τον αποζημιώσει για πενήντα ελαιόδεντρα ως πλημμυροπαθή»;

ΣΙΓΑ τα αίματα! Αν κάποιοι νομίζουν ότι με ερωτήσεις σαν την παραπάνω μπορούσαν να αλλοιώσουν την γενική εικόνα και να παράξουν την εντύπωση ενός στριμωγμένου στα σχοινιά πρωθυπουργού, απλώς δεν κατάλαβαν ότι ένας πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση, δύο μήνες μετά από ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα, δεν έχουν κανένα ζόρι καθώς απολαμβάνουν το μήνα του μέλιτος. Συνέβαινε πάντα: Τόσο με κυβερνήσεις που ξόδευαν τον πρόλογο της θητείας τους απλώς περιγράφοντας το περίφημο πρόγραμμα των 100 ημερών, όσο και με κυβερνήσεις – σαν τη σημερινή – που πριν ακόμη συμπληρωθούν οι μισές από τις 100 πρώτες μέρες της, έχει να επιδείξει πολιτικές πρωτοβουλίες που εκπλήσσουν ευχάριστα ακόμη κι εκείνους που δεν την ψήφισαν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η συνέντευξη του Μητσοτάκη ελάχιστα έχει να προσθέσει σ’ αυτά που ήδη ξέρουμε. Θα χρειαστεί να περιμένουμε ως την επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να τον κρίνουμε αυστηρά. Τότε θα έχει συμπληρώσει 14 μήνες στην εξουσία και το αποτύπωμα του κυβερνητικού του έργου θα είναι ανάγλυφο. Αν πάντως, συνεχίσει όπως άρχισε, θα έχει καταφέρει να επεκτείνει το «μήνα του μέλιτος» για τον οποίο μίλησε στη συνέντευξή του, στο ένα τρίτο σχεδόν του στοιχήματός του: Της τετραετίας δηλαδή που είναι πολύ πρόωρο να θεωρηθεί από τώρα ότι δεν θα τον προικίσει κι αυτόν με τη φθορά της εξουσίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες