ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελασσόνας: Διαμαρτυρία για τις αποσπάσεις-Ανάγκη για αποσπάσεις β΄φάσης

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ελασσόνας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ για το γεγονός ότι προσλαμβάνει και τοποθετεί αναπληρωτές, σε θέσεις τις οποίες διεκδικούσαν στο Νομό μας με απόσπαση, δεκάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί Λαρισαίοι.

Καταγγέλει όμως και διαμαρτύρεταικαι  για το γεγονός ότι στο νομό Λάρισας το σύνολο των αποσπασμένων είναι κατά προτεραιότητα. Και το τελείως παράδοξο. Ενώ στη β/θμια εκπ/ση τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ ήρθαν με κατά προτεραιότητα απόσπαση, δε συνέβη το ίδιο και με την α/θμια εκπ/ση. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Προκαλεί με τη στάση του το Υπουργείο, για το περί δικαίου αίσθημα, τη στιγμή που χιλιάδες εκπ/κοί αγωνιούν για το τι μέλει γενέσθαι.Μεγάλη αντίφαση πραγματικά… Προφανώς η ως άνω συμπεριφορά είναι ανεξήγητη για όλους μας…

Γιατί ΑΛΗΘΕΙΑ….

-Πώς προστατεύεται ο θεσμός της οικογένειας των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται να υπηρετούν   για χρόνια σε διαφορετικές μεταξύ τους περιοχές σε όλη την επικράτεια;
-Πώς προστατεύονται όλοι εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που, με γνώμονα τη διατήρηση της οικογενειακής ενότητας, εξαναγκάζονται να διανύουν καθημερινά τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις από και προς τον τόπο εργασίας, μετακινούμενοι  με προσωπικό οικονομικό κόστος και σε αρκετές περιπτώσεις δυστυχώς με κόστος την ίδια τους τη ζωή;

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι συνάδελφοί μας θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας-κοντεύουν να βγουν στη σύνταξη- με δύο ή τρία παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι γι’ αυτό και πρέπει  να τους αντιμετωπίζουμε  με σοβαρότητα,  υπευθυνότητα, και κυρίως με ανθρωπιά.

Σε καμιά περίπτωση δεν στρεφόμαστε εναντίον των συναδέλφων μας  αναπληρωτών-άλλωστε χωρίς αυτούς τα σχολεία μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν-. Τονίζουμε όμως το αυτονόητο. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ  λοιπόν το Υ.ΠΑΙ.Θ να τοποθετήσει σ΄αυτές τις θέσεις που έστειλε τους αναπληρωτές, τους μόνιμους εκπ/κούς που περιμένουν να αποσπαστούν και στις κενές τους θέσεις να τοποθετήσει τους αναπληρωτές.

Καλούμε  έστω και την ύστατη στιγμή το Υπουργείο να καταλάβει το μέγεθος της αδικίας που προκαλεί η απόφασή αυτή και να προβεί σε Β΄φάση αποσπάσεων για να  μετακινηθούνεκπ/κοί με μοριοδότηση αυτή τη φορά, στα κενά που θα προκύψουν, θεωρώντας ότι η πραγματοποίησή τους είναι απαραίτητη ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση και ισονομία και οι συνάδελφοί μας να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες