ΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τι λέει ο Λαρισαίος δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ όπου έγινε η τραγωδία με το αδικοχαμένο 13χρονο κορίτσι (βίντεο)

«O χειριστής είναι ένας πολύπειρος εργαζόμενος εδώ και επτά χρόνια»

Συγκλονίζουν οι περιγραφές που είδαν το φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου όπου μια 13χρονη κοπέλα έχασε την ζωή της σε λούνα πάρκ.

Κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών η 13χρονη εκσφενδονίστηκε πάνω από τη μεταλλική μπάρα και προσγειώθηκε στη μεταλλική βάση διπλανού παιχνιδιού.

Στο κεντρικό δελτίο του Star μίλησε ο Λαρισαίος δικηγόρος της 73χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, Χρήστος Νάστος, η οποία αφέθηκε ελεύθερη από τον εισαγγελέα χωρίς περιοριστικούς όρους.

«O χειριστής είναι ένας πολύπειρος εργαζόμενος εδώ και επτά χρόνια και γνωρίζει άριστα τον χειρισμό όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού των ψυχαγωγικών μηχανημάτων» επισήμανε ο δικηγόρος και πρόσθεσε ότι:

«Το μηχάνημα έχει κατασκευαστεί στην Ιταλία προ δεκαετίας και πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουν γίνει όλες οι συντηρήσεις που προβλέπει ο κατασκευαστής».

Χαρακτήρισε τραγικό γεγονός τον θάνατο του κοριτσιού και ερωτηθείς για τον τραυματισμό 9χρονης από το ίδιο παιχνίδι, το 2009, ο δικηγόρος τόνισε ότι είναι πελάτισσα του την τελευταία 5ετία.

Η 73χρονη ιδιοκτήτρια δραστηριοποιείται στον χώρο τα τελευταία 55 χρόνια, λέει ο δικηγόρος της χαρακτηρίζοντάς την «βασίλισσα» του λούνα παρκ, τονίζοντας ότι ο εξοπλισμός της είναι κάποιων εκατομμυρίων ευρώ καθώς και ότι ο κύκλος εργασιών της αντιστοιχεί στο 90% του χώρου σε πανελλαδικό επίπεδο. «Δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το περιστατικό» κατέληξε.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν το 13χρονο κορίτσι αποφάσισε να ανέβει στο «χαλί», όπως αποκαλείται το παιχνίδι, αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, αλλά και η πυροσβεστική που απεγκλώβισε την άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η άτυχη 13χρονη υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που οδήγησαν στον θάνατό της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο. «Παρά τις προσπάθειες, έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος, δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες