Θωμάς Ρετσιάνης

Υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο

Η χθεσινή ημέρα, λίγο πριν μπει ο Αύγουστος, ήταν μια μέρα με πολλές ειδήσεις. Λειτούργησε δοκιμαστικά και επιτυχώς η ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης 112, ο νέος γραμματέας της ΝΔ με μία μεστή πολιτικά ομιλία προσδιόρισε τον τρόπο που θα κινηθεί το κόμμα έτσι ώστε να συμβάλλει ουσιωδώς στην επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος της κυβέρνησης και ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ,ενώ ήταν παρών στη Βουλή, δεν μίλησε, παρά μόνο άκουσε τον Π. Πολάκη και ακολούθως αποχώρησε μαζί με την Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Φαίνεται λοιπόν από τη μία η κυβέρνηση να είναι απολύτως προσηλωμένη στο έργο της, να φέρνει αποτελέσματα και τόσο η ίδια όσο και το κόμμα να επιμένουν στον ψύχραιμο πολιτικό λόγο και να δίνουν βάρος στην επίτευξη των στόχων, γρήγορα και αποδοτικά και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερθεματιζει στην σκανδαλολογία, να λαϊκίζει παντοιοτρόπως μη σεβόμενος την Βουλή και το Σύνταγμα και να επιλέγει στο πρόσωπο του Π. Πολακη το ύφος με το οποίο θα αντιπολιτευθεί .Παραβλέπω την απογοητευτική ανικανότητα του Δ. Τζανακόπουλου που δεν μπόρεσε να πει ούτε ένα έστω στοιχειωδώς ευσταθές επιχείρημα για τον λόγο που αποχώρησε το κόμμα του από την Βουλή. Δεν μπορώ να παραβλέψω βέβαια το ότι μετά την αποχώρηση από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής , ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που περιστοίχιζε τον Π.Πολάκη φωτογραφήθηκε με αναμμένα τσιγάρα εντός του καφενείου της Βουλής επιδεικνύοντας προσβλητική για τους κανόνες και νόμους περιφρόνηση και κλείνοντας επιδεικτικά το μάτι σε συμπεριφορές ”επαναστατικής ανυπακοής” .Και δυστυχώς δεν μιλάμε για μια ατυχή στιγμή ,αλλά για μια στοχευμένη πολιτική πράξη.

Τώρα, εάν η κ. Αγγελοπούλου έπρεπε ή όχι να αναλάβει τη θέση που ανέλαβε, θα φανεί σύντομα. Το γεγονός όμως ότι η είδηση αυτή επισκίασε επικοινωνιακα τις υπόλοιπες δείχνει πως έχουμε ακόμα δρόμο για να κατακτήσουμε ένα υψηλό επίπεδο δημόσιου διαλόγου, να ξεπεράσουμε την επιφανειακή προσέγγιση της πολιτικής επικαιρότητας, να φύγουμε από την εικόνα και το σύνθημα που ευνοούν πολλές φορές λάθος συνειρμούς και να περάσουμε στην ουσία της πολιτικής. Θα είναι όφελος για την κοινωνία και την δημοκρατία μας.

Σήμερα, πρώτη ημέρα του Αυγούστου , θα έχουμε νέες ειδήσεις ,καθώς το νομοθετικό έργο συνεχίζεται κανονικά και οι προθεσμίες που η ίδια η κυβέρνηση βάζει στον ευατό της πρέπει να τηρηθούν αυστηρά.Είναι θέμα αξιοπιστίας.Είναι ένα καλό πρόσωπο που έχει φανεί από νωρίς.

Θωμάς Δ. Ρετσιάνης / Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες