ΛΑΡΙΣΑ

Θερινό Μαθηματικό Σχολείο στην Λεπτοκαρυά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ενεργή συμμετοχή από την Λάρισα

Για 13η συνεχή χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει στη Λεπτοκαρυά το Θερινό Μαθηματικό Σχολείο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, που βασίζεται στις ιδρυτικές και καταστατικές αξίες του σωματείου, που είναι ο εθελοντισμός, η προσφορά στην ανάδειξη του μαθηματικού πνεύματος και η καλλιέργεια μαθηματικής συνείδησης στη νέα γενιά.

200 παιδιά απ’ όλη τη χώρα συμμετέχουν και φέτος στο σχολείο και έχουν την τύχη να διδάσκονται από καταξιωμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές των Μαθηματικών σημαντικές έννοιες των Μαθηματικών με ουσιαστικές προεκτάσεις στην προετοιμασία των μαθηματικών διαγωνισμών.

Διευθυντής του σχολείου είναι ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Όπως κάθε χρόνο το Παράρτημα της Λάρισας έχει ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση και υποστήριξη του σχολείου. Σήμερα, 25 Ιουλίου αντιπροσωπεία της τοπικής διοίκησης της Ε.Μ.Ε. αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Κώστα Καραμπάτσα, τους αντιπροέδρους κ.κ. Σωτήρη Τερζόπουλο και Νίκο Ζέρβα και την υπεύθυνη τύπου κ. Νάντια Θέου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου και συνεργάστηκαν με τους διδάσκοντες και τους μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των διδασκόντων βρίσκεται και ο κ. Αχιλλεύς Συνεφακόπουλος μέλος επίσης της τοπικής διοίκησης της Ε.Μ.Ε.. Τέλος, οι διοικούντες στην τοπική Ε.Μ.Ε. είχαν σύσκεψη εργασίας με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. κ. Αργύρη Φελούρη, τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Τυρλή και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ευάγγελο Ζώτο, με αντικείμενο το επικείμενο 36ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ε.Μ.Ε., που ως γνωστόν θα διεξαχθεί στη Λάρισα το τριήμερο 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες