ΛΑΡΙΣΑ

Σε στάδιο ολοκλήρωσης η νέα παράκαμψη Λάρισας από τη ΔΕΥΑΛ έως τη Γεωργική Σχολή

Την πρόοδο των εργασιών παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στις εργασίες κατασκευής της νέας παράκαμψης της Λάρισας, από τη ΔΕΥΑΛ έως τη Γεωργική Σχολή στο ύψος της διασταύρωσης του ΤΕΙ, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και την παράδοση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ανακουφίσει κυκλοφοριακά τον εσωτερικό δακτύλιο της Λάρισας. Καθώς η κίνηση των οχημάτων από τη Βόρεια Ελλάδα και προς τη Δυτική Θεσσαλία θα εκτρέπεται από το ύψος της ΔΕΥΑΛ συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση οδών όπως η Λαγού, η Ιωαννίνων και η Ηρ. Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα θα εκτραπεί και η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που σήμερα κινούνται μέσω των προαναφερόμενων οδών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 11,68 εκατ. και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας» τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεχίζοντας « διότι ολοκληρώνει τον δακτύλιο της Λάρισας και αποσυμφορεί την κυκλοφορία εντός της πόλης, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τους πολίτες. Η νέα οδός που κατασκευάζεται, μήκους 1,65 χλμ, περιλαμβάνει και την κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων, στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και της Γεωργικής Σχολής. Είναι έργο μεγάλης σημασίας διότι χρήματα πέφτουν στην πραγματική τοπική οικονομία, στηρίζονται θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα γίνονται ασφαλέστερες οι μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων. Σημαντικά θα είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από διερχόμενα οχήματα, κυρίως βαρέως τύπου, σημαίνει λιγότερους ρύπους και λιγότερη φθορά των κυριότερων οδικών αρτηριών της Λάρισας.

Η νέα παράκαμψη της Λάρισας αφορά σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (διαχωρισμένες με κεντρικό στηθαίο ασφαλείας) ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, μεταξύ της αρτηρίας και του αντιπλημμυρικού αναχώματος. Επίσης κατασκευάζεται Κυκλικός κόμβος στην αφετηρία της αρτηρίας, στον υφιστάμενο κόμβο επί της οδού Ιωαννίνων (ε.ο. Λάρισας – Τρικάλων). Σηματοδοτούμενου ισόπεδου κόμβου για να εξασφαλισθεί η σύνδεση της αρτηρίας με υπάρχουσες εμπορικές εγκαταστάσεις. Σηματοδοτούμενου ισόπεδου κόμβου στην υφιστάμενη οδό Τσοκάλου, με τον οποίο εξασφαλίζεται η σύνδεση με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ. Ο ίδιος κόμβος θα επιτρέπει την πρόσβαση των Λαρισαίων σε χώρο στάθμευσης της ΔΕΥΑΛ, για την εξυπηρέτηση των πελατών της Δημοτικής Επιχείρησης που σήμερα σταθμεύουν πρόχειρα επί της οδού Λαγού. Τέλος, κατασκευάζεται  κυκλικός κόμβος στη συμβολή της νέας παράκαμψης με την οδό Λαγού, στο ύψος της σημερινής εισόδου της ΔΕΥΑΛ.

Στην επίσκεψή του στο έργο τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Λιούπας και Βασίλης Πινακάς, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Σταυρούλα Καρρά και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες