ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι Λαρισαίοι «εραστές της ασφάλτου» και λάτρεις των Chopper μας βάζουν στα “άδυτά” τους (φωτο)

Του Μαρίνου Τζώτζη

Η ιστορία των φίλων των Μηχανών τύπου Chopper, ξεκινά στην Ελλάδα το 1993 από τη Θεσσαλονίκη με την ίδρυση του Chopper Riders Club, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αντίστοιχη κοινότητα στην χώρα μας. Έκτοτε δημιουργήθηκαν πολλά παραρτήματα σε πόλεις όπως η Κατερίνη, η Αθήνα, η Σύρος και η Χίος.

Η Λάρισα δεν θα μπορούσε να λείψει από το “χορό”, καθώς διάφορα «ανήσυχα» πνεύματα από την πόλη μας έχουν αγκαλιάσει το lifestyle των «εραστών της ασφάλτου», που πολλές φορές αρεσκόμαστε να παρακολουθούμε σε χολιγουντιανές παραγωγές. Ο σύλλογος Chopper Riders Club Λάρισας μετρά 13 χρόνια ζωής, ενώ η σημερινή αποτελεί τη γενέθλια ημέρα του.

Την ιστορία του Συλλόγου αφηγήθηκε στο onlarissa.gr ο ταμίας του Συλλόγου κ. Σπύρος Τσιώλης.

Οι απαρχές

Ο Σύλλογος ξεκίνησε από μια παρέα στα Γρεβενά σαν ιδέα και το πρώτο γκρουπ του σημερινού λαρισινού παραρτήματος στεγάστηκε στη Φαρκαδόνα. Ο σύλλογος στη συνέχεια μεγάλωσε και μεταφέρθηκε στη Λάρισα, καθώς το τρικαλινό χωριό δεν κάλυπτε τις ανάγκες του.

Στη Λάρισα άλλαξε πολλά στέκια, ενώ σήμερα εδρεύει στη στοά της οδού Φιλελλήνων, όπου συντηρεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ένα «ροκ» στέκι που ανοίγει τις πόρτες του κάθε Τετάρτη και Παρασκευή βράδυ, ενώ αριθμεί 15 μέλη.

Δραστηριότητες

Φυσικά ο Σύλλογος δεν είναι σε καμία περίπτωση μουσειακός και οι λάτρεις των πασίγνωστων δικύκλων δεν τις έχουν απλά για να τις θαυμάζουν… Αντιθέτως οργανώνονται ταξίδια, επισκέψεις σε άλλους αντίστοιχους συλλόγους, ενώ πραγματοποιούνται και οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις όπως κοπή πίτας και γενέθλια πάρτι.

Ο κ. Τσιώλης τονίζει εμφατικά πως φιλοσοφία της Chopper δεν είναι η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων, αλλά η απόλαυση του ταξιδιού με τα «αδέρφια» σου.

Παράλληλα, οι Chopper Riders Club Λάρισας παρουσιάζουν και φιλανθρωπική δραστηριότητα καθώς έχουν προσφέρει καπάκια για αγορά αμαξιδίου, ενώ συμμετέχουν και σε αιμοδοσίες.

Μια γροθιά

Στο πρόσωπο βέβαια των έτερων μελών των Chopper-άδων δε βρίσκει κανείς απλά άτομα για να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι. Ο σύλλογος αποτελεί για τα μέλη μια δεύτερη οικογένεια που μπορεί προσφέρει στήριξη οποιασδήποτε μορφής σε αυτά. Από συναισθηματική έως και χρηματική αν προκύψει μια τέτοια ανάγκη.

Το λεγόμενο ”Brotherhood” που ίσως βλέπουμε από σειρές ή ταινίες δεν αποτελεί απλά έναν τηλεοπτικό μύθο…

Οργάνωση

Οι Chopper Riders Club Λάρισας διαθέτουν το δικό τους κατοχυρωμένο λογότυπο, μια πολύ συγκεκριμένη ιεραρχία, ενώ κάθε μέλος φορά δικό του δερμάτινο ή jean jacket, φέροντας πάνω το προσωνύμιό του. Ανάλογα μάλιστα με την ιεραρχία ο καθένας φέρει περισσότερες ή λιγότερες στάμπες στο ρουχισμό του. Τα full-time μέλη φέρουν στην πλάτη των jackets το λογότυπο του Συλλόγου.

Το πρώτο στάδιο είναι το λεγόμενο team, που αποτελείται από άτομα που είναι κάτι παραπάνω από φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου και αποτελεί προθάλαμο για να μπεις στο Σύλλογο. Το επόμενο στάδιο είναι ο λεγόμενος ”Prospect”. Το επόμενο και τελευταίο στάδιο είναι αυτό του full-member. Για να προχωρήσει κανείς σε βαθμίδα θα πρέπει να περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην καθεμία.

Αποτύπωμα στην άσφαλτο ηλικίας… 13 χρόνων

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για το Σύλλογο. Αποτελεί την ημέρα που πριν από 13 χρόνια ξεκίνησε τις δραστηριότητές του ως συλλογικότητα. Μάλιστα οι chopper-άδες οργανώνουν ένα ανοιχτό σε όλους γενέθλιο πάρτι το βράδυ στα Μεσάγγαλα στο Marakuja.

Τα μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν ride σήμερα Σάββατο στις 16:00 από την Κεντρική πλατεία της πόλης. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του, με κάθε είδους μηχανής.

Οι Chopper-άδες και τα… μοτοκαλλιστεία

Οι Chopper Riders Club Λάρισας έχουν πραγματοποιήσει μοτοκαλλιστεία δύο φορές στη Κεντρική πλατεία της Λάρισας και μία φορά στα Μεσάγγαλα.

Στις εκδηλώσεις στη Λάρισα υπήρξε μάλιστα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αλλά και φίλων του χόμπι από όλη την Ελλάδα, όπου δόθηκαν και βραβεία, ενώ είχαν κληρώσει και μία μηχανή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες