ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σκόπελο και Σκιάθο «χτύπησε» ο «Αντίνοος» – Μετατράπηκαν σε ποτάμια οι δρόμοι των νησιών (βίντεο)

Στη Σκιάθο υπήρχαν κλήσεις για δύο ξενοδοχεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα άντλησης υδάτων. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, όπου οχήματα της Υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή για απάντληση των υδάτων.

Παρόμοια είναι η εικόνα -χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα- στη Σκόπελο.  Τα φαινόμενα είναι εντονότερα  στη Σκόπελο από ότι στη Σκιάθο που η βροχή είναι ήπια. Σημειώνεται ότι κανονικά εκτελούνται, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Βόλο για Σποράδες.

Φωτογραφίες από τη Σκιάθο στην Αγία Παρασκευή ώρα 6.30 το πρωϊ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα

O «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Ειδικότερα, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. Από το μεσημέρι κι έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 31, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 έως 29, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 28 και στην Κρήτη από 16 έως 28.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες