ΛΑΡΙΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «φεστιβάλ σκόρδου» στον Πλατύκαμπο

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων του Δήμου Κιλελέρ και των τοπικών κοινοτήτων, ολοκληρώθηκε χτες το διήμερο Φεστιβάλ Σκόρδου στον Πλατύκαμπο Λάρισας. Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, σε μια προσπάθεια ταύτισης του τοπικού προϊόντος με την πολιτιστική παράδοση της περιοχής, συμμετείχαν η τοπική Κοινότητα, η αντιδημαρχία ΔΕ Πλατυκάμπου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πλατυκάμπου και οι αθλητικού Σύλλογοι «Ογχηστός» και «Αετός».

«Τα τελευταία χρόνια από την ανασύστασή του, το φεστιβάλ έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, και μεγάλη απόδειξη αποτελεί το πλήθος των επισκεπτών στον Πλατύκαμπο», τόνισε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και τέως δήμαρχος Πλατυκάμπου Αλέκος Χονδρονάσιος κατά την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο χαιρετισμό του. «Σκοπός του φεστιβάλ, πρόσθεσε, είναι μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα να προβληθεί το τοπικό, παραδοσιακό σκόρδο Πλατυκάμπου και άλλα προϊόντα της περιοχής. Φιλοδοξούμε η εμβέλειά του να ξεπεράσει τα όρια του Ν. Λάρισας όπως έγινε και με το «σκόρδο Πλατυκάμπου» που είναι πλέον πανελληνίως γνωστό. Το σκόρδο είναι ένα προϊόν με προστιθέμενη αξία, τόσο στην οικονομία της περιοχής, όσο και στην κοινωνία αλλά και την υγεία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του φορείς που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις και είμαι πεπεισμένος ότι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά προϊόντα, αλλά και να διασκεδάσουν με τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει. Το ιδιαίτερο για τη φετινή γιορτή είναι ότι συμμετέχουν οι περισσότεροι φορείς του Πλατυκάμπου και ότι θα προβληθούν και άλλα τρόφιμα-αγαθά του τόπου μας (όσπρια, μέλι κ.λπ.), σε μία προσπάθεια να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με το συνεταιριστικό πνεύμα».

Στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα με βάση το σκόρδο, ενώ χορευτικά συγκροτήματα και λαϊκή μουσική έδωσαν παραδοσιακό τόνο στις εκδηλώσεις.

Στην κεντρική εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές Β. Κόκκαλης και Ε. Λιακούλη, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, και ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Δ. Καρατσίβος. Παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Ρ. Κομήτσας και ο νεοεκλεγείς Γ. Ακριβούλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες