ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Φεστιβάλ με διάσημες συμμετοχές στο Πήλιο

Οι δημοφιλείς Βασίλης Καλλίδης, Αντώνης Λουδάρος και Χρήστος Νέζος στο Χορευτό

Περισσότερα από 3.500 άτομα, ντόπιοι και επισκέπτες, υπολογίζεται ότι συμμετέχουν στο επταήμερο Pelion Summer Festival, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Ιουλίου στη Ζαγορά, με τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων από τον χώρο της τηλεόρασης.

Τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha βρίσκεται στην περιοχή καταγράφοντας τον παλμό του 1ου καλοκαιρινού φεστιβάλ Πηλίου, με πρώτο και καλύτερο να δίνει το «παρών» τον γνωστό σεφ Βασίλη Καλλίδη, μαζί με τους φίλους του Χρήστο Νέζο και Αντώνη Λουδάρο, μαγειρεύοντας το περασμένο Σάββατο στην παραλία του Χορευτού, μαζί με τις έμπειρες μαγείρισσες της περιοχής.

Την ίδια στιγμή οι εικόνες των εκδηλώσεων κάνουν τον γύρο της Ελλάδας μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, κάνοντας έτσι ευρύτερα γνωστή την τοπική προσπάθεια στο πανελλήνιο. Το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ Πηλίου, που φέρει τη σφραγίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς Πηλίου «Ξένιος Ζευς», συμβάλλει αποφασιστικά στην ευρύτερη προβολή της περιοχής, με τον Θανάση Μπαρούτα «ψυχή» της διοργάνωσης να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «απολύτως ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου».

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες μένουν στην περιοχή, συνδυάζοντας τις καλοκαιρινές διακοπές με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε Ζαγορά, Μακρυράχη και Πουρί, καθώς και τα επίνειά τους Χορευτό, Αγίους Σαράντα, Παρίσσαινα και Ανάληψη. «Ολοι αυτοί οι άνθρωποι μένουν στη Ζαγορά για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, συμμετέχουν στις δραστηριότητες και παίρνουν ενεργά μέρος στα καθημερινά δρώμενα. Αυτό σημαίνει ότι επετεύχθη ο στόχος, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου υπερβαίνει τις προσδοκίες μας. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια και αυτό μας δίνει δύναμη και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες από επαγγελματίες, που επιχειρούν στην περιοχή τόσο στον χώρο της διαμονής και της εστίασης, όσο και στον χώρο των εναλλακτικών δραστηριοτήτων ή άλλων επαγγελμάτων και τεχνών που προσελκύουν το τουριστικό ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι, τα χωριά, η φύση και ο εναλλακτικός τρόπος διακοπών, σε πρώτο πλάνο και όλοι μαζί συνεργούν για την άρτια ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου.

Το Pelion Summer Festival θα κλείσει με «σαφάρι μήλου» το ZAGORAPPLE, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγορίν, που διοργανώνουν βιωματικό παιχνίδι για όλους. Μουσικές βραδιές και πάρτι συμπληρώνουν την εικόνα του Pelion Summer Festival σε όλη του τη διάρκεια. Ο στόχος του συλλόγου είναι οι επισκέπτες που συμμετέχουν ως πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης γιορτής τόσο σε διάρκεια, όσο και σε πεδίο, να απολαύσουν και να μεταφέρουν την τουριστική εμπειρία τους, τονώνοντας την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες